2018. június 18. - hétfő

Kalandra fel a Gemenci erdőben aug. 17-18-án

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. július 17 - 2013. július 18
kenutura_gemencen_1024x476.jpg

2013. 17-18-án titokzatos vadon és csodálatos vízi világ tárul fel mindazok előtt, akik részt vesznek a Gemenc Zrt. kenutúráin. A vízitúrák alkalmával szakvezető segítségével járják be a kalandra vágyók a Gemenci erdőben megbújó dunai mellék- és holtágakat. Azért is érdemes lapátolva kirándulni, mert Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg.

 A Gemenci erdőben megbújó dunai mellékágakat különleges módon is fel lehet fedezni. Az országban egyedüliként itt az erdei vasút járataival szállítják a kenukat a Duna mellékágaihoz, valamint a Sió partjára. A túrák kiinduló és érkezési pontja legtöbb esetben a Gemenc Zrt. Pörbölyön található Ökoturisztikai Központja. A résztvevők itt kapják meg a túrázáshoz nélkülözhetetlen mentőmellényeket, túralapátokat és a csomagok szállításához szükséges vízhatlan hordókat. A résztvevőket szakavatott túravezetők kísérik végig az út során. A vacsorára elfogyasztott vadételt követően a túrázók az éjszakákat sátorban, tábori körülmények között töltik el. A kenutúrákat csak megfelelő időjárási viszonyok és vízállás esetén tartják meg a szervezők.

kenutúra_Gemencen_(1024x476)

A tapasztaltabbak számára egy 60 kilométer hosszúságú vízitúrát szervez a Gemenc Zrt. 2013. augusztus 17-18-án. A túrázók 2 nap alatt Szekszárdról indulva kipróbálhatják a zsilipelést a Sión, bejárhatják a Gemenci erdőn átfolyó dunai mellékágakat, napozhatnak igazi homokzátonyokon, majd a Duna főmedrén lapátolva érkeznek meg Bajára.

Sajtóközlemény

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.

Duna Karnevál

Immár hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi nagykoncertjével veszi kezdetét a Margitszigeten a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át tartó gazdag programsorozata.