2018. november 21. - szerda

Kalandra fel a Gemenci erdőben aug. 17-18-án

Kinyomtatom...
Időpont: 
2013. július 17 - 2013. július 18
kenutura_gemencen_1024x476.jpg

2013. 17-18-án titokzatos vadon és csodálatos vízi világ tárul fel mindazok előtt, akik részt vesznek a Gemenc Zrt. kenutúráin. A vízitúrák alkalmával szakvezető segítségével járják be a kalandra vágyók a Gemenci erdőben megbújó dunai mellék- és holtágakat. Azért is érdemes lapátolva kirándulni, mert Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének egyedi növény- és állatvilágát legkönnyebben a vízitúrázók figyelhetik meg.

 A Gemenci erdőben megbújó dunai mellékágakat különleges módon is fel lehet fedezni. Az országban egyedüliként itt az erdei vasút járataival szállítják a kenukat a Duna mellékágaihoz, valamint a Sió partjára. A túrák kiinduló és érkezési pontja legtöbb esetben a Gemenc Zrt. Pörbölyön található Ökoturisztikai Központja. A résztvevők itt kapják meg a túrázáshoz nélkülözhetetlen mentőmellényeket, túralapátokat és a csomagok szállításához szükséges vízhatlan hordókat. A résztvevőket szakavatott túravezetők kísérik végig az út során. A vacsorára elfogyasztott vadételt követően a túrázók az éjszakákat sátorban, tábori körülmények között töltik el. A kenutúrákat csak megfelelő időjárási viszonyok és vízállás esetén tartják meg a szervezők.

kenutúra_Gemencen_(1024x476)

A tapasztaltabbak számára egy 60 kilométer hosszúságú vízitúrát szervez a Gemenc Zrt. 2013. augusztus 17-18-án. A túrázók 2 nap alatt Szekszárdról indulva kipróbálhatják a zsilipelést a Sión, bejárhatják a Gemenci erdőn átfolyó dunai mellékágakat, napozhatnak igazi homokzátonyokon, majd a Duna főmedrén lapátolva érkeznek meg Bajára.

Sajtóközlemény

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

November 23-án péntek este a XV. kerületi Pólus Moziban emlékestet tartanak Freddie Mercury előtt tisztelegve, egy nappal halálának évfordulója előtt.

plakát

A HöKöm Projekt előadása a Karinthy Színházban.

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.