Visszatér a Puglia Sounds Mambo Stage!

Időpont: 
2013. augusztus 5. 0:00 - hétfő - 2013. augusztus 11. 0:00 - vasárnap

A Puglia Sounds Mambo Stage két év alatt másodszor mutatkozik be Európa legnagyobb fesztiválján, a Sziget Fesztivál 2013-on. A Puglia Sounds Mambo Stage idén is nagyszabású élő zenei műsornak ad otthont, bemutatkozási lehetőséget biztosítva az olasz zenei élet legjavának, köztük számos apuliai művésznek:

Linea 77, Mellow Mood, Lnripley, Punkreas, iori's eyes, Crifiu, Dellera, Rezophonic, Kalascima, Gli Sportivi, UNA, Underdog, Carlo Chicco, Christian Effe, Rekkiabilly, Redrum Alone, Mardi Gras, Municipale Balcanica, The Big Ska Swindle Band, Link Quartet, Morgan con la I, Denimor, Inbred Knucklehead, Chef special sound system, The Hacienda, Dj Henry, Lord Cumiana Dj, Scanna Wigan dj, Mr. Bogo dj, Uazzaman & Jahno, Goffry dj e Tobia Lamare & the Sellers, Dj Piddu. Rajtuk kívül szintén fellépési lehetőséget kapnak a 10. Sziget Sound Fest győztesei, a több mint1000 jelentkező közül kiválasztott feltörekvő zenekarok: The Black Beat Movement, Inbred Knucklehead, Bunda Move, Altre di B, The Yellow, The Monkey Weather.
A L’Alternativa szervezésében és a Puglia Sounds együttműködésével létrehozott Puglia Sounds Mambo Stage hétfőtől (augusztus 5.) vasárnapig (augusztus 11.) sokszínű zenei paletta megjelenítésével a modern apuliai zenei élet legjelesebb képviselőit látja vendégül.

A fellépők:

- 5-én, hétfőn a Carlo Chicco dj set
- 6-án, kedden a Rekkiabilly ska zenekar és a Bundamove funk formáció,
-7-én, szerdán a Redrum Alone (elektronikus zene) és Uazzaman & Jahno dance hall, - 8-án, csütörtökön Tobia Lamare and the Sellers (indie zenekar) és az Uazzaman &       Jahno második fellépése,
- 9-én, pénteken az énekes-dalszerző, Marzia Stano aka UNA,
-10-én, szombaton a Municipale Balcanica, folk banda, a The Big Ska Swindle Band       és a The Yellow,
- 11-én, vasárnap méltó zárásképpen a Kalàscima és a Crifiu salentinoi zenekarok.

Rajtuk kívül a Sziget Fesztivál, a L’Alternativa és a Puglia Sounds közös szervezésében még egy apuliai zenekar bemutatkozik: augusztus 7-én a Mascarimirì a nemzetközi zenei élet más jeles képviselőivel egyetemben a Yeni Raki Roma Sátorban lép fel.

Idén az apuliai régió nemcsak zenéjével képviselteti magát a Sziget Fesztiválon, hanem turiisztikai promócióval, gasztronómiai, kézműves és művészeti hagyományainak népszerűsítésével is. A Pugliapromozione régiós turisztikai ügynökség közreműködésével a Puglia Sounds Mambo Stage mellett helyet kap a Puglia Village, amely számos, mind a közönség, mind a média érdeklődésére számot tartó promóciós esemény helyszíne lesz (néptánc-, gasztronómiai, és tamburello készítő workshopok, valamint információs pultok). Ez az apuliai zene és kultúra népszerűsítésére hivatott nagyszabású fórum a témák szinergiájának jóvoltából elősegíti, hogy a régió mindinkább idegenforgalmi desztinációvá válhasson.

 

APULIA ÉLMÉNY A PUGLIA VILLAGE-BEN

Augusztus 6-10 minden nap
11.00 – 13.00
17.00 – 19.00

PASTA WORKSHOP
Tanuld meg elkészíteni a hagyományos ”orecchiette” és ”cavatelli” tésztákat Raffaellával! Lesd el receptjeit!

TAMBURELLO KÉSZÍTÉS WORKSHOP
Tanulj meg játszani Salento ikonikus ütős hangszerén, a tamburellon és készítsd el saját hangszeredet Davide mester útmutatásával.

PIZZICA ÉS TARANTA TÁNCMŰHELY
Fedezd fel a bűvös táncot, a tarantulát, amely kigyógyít a tarantula pók csípése által okozott halálos kórból! Kövesd a két szépséges apuliai táncosnő, Chiara és Veronica, lépéseit!

 A Puglia Sounds az első olyan közösségi projekt, amely az olasz zenei élet fejlesztését hivatott szolgálni. A 2010-ben a gazdag régiós zenei örökség népszerűsítése céljából létrehozott szervezet strukturális értelemben ápolja a teljes apuliai zenei palettát oly módon, hogy megjelenési lehetőséget biztosít számára a főbb nemzeti és nemzetközi piacokon. Tevékenységének kedvezményezettjei azok az egyének vagy közösségek, amelyek helyi, nemzeti és nemzetközi szinten produkciós, terjesztői és promóciós munkát végeznek a régióban.

Bővebben: www.szigetfestival.it

Sajtóközlemény