2018. április 22. - vasárnap

Józsefváros zeneváros zenenyár

Kinyomtatom...
Jegyár: 
ingyenes
Időpont: 
2013. augusztus 3. 18:00
roma.jpg

Józsefvárosi Romazenekar nagykoncertje– Kathy-Horváth Lajos Érdemes Művész vezetésével, Szecső Kovács Zoltán és Táncegyüttesének fellépése.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeumkert

Ezen a hét végén ritkaságszámba menő eseményen vehetnek részt, akik a pihenésüket, megszakítva a Józsefvárosi Zenekar nagykoncertjét és Szecső Kovács Zoltán és Táncegyüttesének produkcióját szeretnék megnézni. Augusztus 3-án a zene és tánc, az ének különleges jelentőséggel bír. Fergeteges balkáni, szerb cigánytáncot, orosz szerelmi kettős táncot és a Kárpát-medence cigánytánc elemeit, valamint a hajdútáncok botos formáját is láthatja a közönség. 
A Palotanegyed fesztivál „Józsefvárosi –ZeneVáros-ZeneNyár „legérdekesebb nyári eseménye a fent említett időpontban (18.00 órától) a Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeumkertjében kerül megrendezésre a Budapesti Józsefvárosi Önkormányzat által kezdeményezett és támogatott Józsefvárosi Roma Zenészek fellépései. Ezen a helyszínen első alkalommal láthatja őket a közönség, melyre a belépés ingyenes. A júniusban kezdődött Palotanegyed fesztivál programsorozatában egyszerre 6 helyszínen, a kerület terein és vendéglátó helyein hallhattuk és láthattuk a több évtizedes tapasztalattal rendelkező művészeket. A hagyományos magyar cigányzenén és népzenén kívül tolmácsolói Kodály, Bartók, Liszt, műveinek is.Célunk, hogy a cigányzene, mint szellemi és kulturális érték, ismét méltó helyére kerüljön. Újdonságnak számít az is, hogy az érdeklődők ott helyben, kérhetnek maguknak és szeretteiknek klasszikus magyar nótákat, operett slágereket, filmzenéket, valcereket. Élő kívánságműsor hallható a Múzeumkertben és a hangulat varázsát virtuóz hegedűszólóval megjelenítő zenészek biztosítják. Egészen egyedi színfoltot nyújtanak az ott lévő hallgatóság.

Minden érdeklődőt várunk!

Forrás: Vörös Éva

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Április 21-én Tálas Áron és Pandzarisz Dina kettősével találkozhatunk.

Éder Vera foró

A Budapest Bábszínház bemutatója a Tavaszi Fesztiválon.

plakát

Legközelebb Budapesten, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén.