Minden stimmel az Olasz Kultúrintézetben

Időpont: 
2009. május 26. 18:00 - kedd

A szeptember középéig szünetelő olasz filmklub utolsó estjének alkalmából május 26-án 18 órakor Enrico Pitzianti Minden stimmel (Tutto torna) című filmjét olasz nyelven, angol felirattal vetítik az Olasz Kultúrintézetben.

A vetítés előtt és után a közönségnek módjában áll találkozni a rendezővel, Enrico Pitziantival.

Minden stimmel (2008, 81 perc)
A Szardínia északi részén nevelkedett 20 éves Massimo Cagliariba megy hogy Giuseppe nagybátyja lokáljában dolgozzon. A Marina negyedben lévő lakáson kívül a hétköznapi együttéléssel járó nézeteltérésekben is osztoznak. Massimo írói pályafutásról álmodozik és igyekszik megjelentetni első regényét.

Az ironikus és briliáns fiatalember Cagliariban találkozik először a modern és multietnikus város fogalmával. Itt fedezi fel a szerelmet egy fiatal kubai táncosnő személyében, és érdeklődését az újrafelhasználható anyagokkal dolgozó, a minden stimmel ideológiát magáénak valló művészberkek iránt. Minden első regénynek megvan az árnyoldala, így Massimo is rákényszerül, hogy szembenézzen bizonyosságainak krízisével: egy szabályok nélküli társadalom nyugtalanságaival, a nagybátyja gazdasági és morális válságával, a ház lakóinak kettősségével (ez utóbbiak egyfajta latin-amerikai komédiába illő élénk hátteret adnak a filmnek). Egészen a hihetetlen végkifejletig, amikor is Massimo egy fájdalmas felismerésre tesz szert mind a szerelemben, mind a valóságban. Mindez arra készteti, hogy átgondolja jelen életét, álmait és magát az életet.