VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál 2013

Időpont: 
2013. augusztus 22. 0:00 - csütörtök - 2013. augusztus 25. 0:00 - vasárnap

A fesztivál elsősorban a borok világába vezeti be a látogatókat. A megújult Széchenyi térre több mint 60 borászat költözik szerte az országból.

Az esemény azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, a négy nap kulturális programokban is bővelkedik.
Csütörtökön a borkóstoló után felvonulnak a borlovagrendek, majd Borkai Zsolt polgármester hivatalosan is megnyitja a fesztivált. Este a Papa Jazz Seven koncertjét a mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus Énekegyüttes követi, akik a kulturált mulatozás igéjét saját bordalokba öntve szereztek nagy népszerűséget. Magyarország egyik legkedveltebb acapella együttese után, Párizs ege alatt címmel Bardóczy Attila és Orosz Zoltán harmonikaművész francia sanzonestje csendül fel.
Péntek délelőtt megválasztják Győr Város Borát az Esterházy-palotában, délutántól pedig a jazz a főszereplő a Győri Bornapokon. Mrs. Columbo, Trio Funk, Gájer Bálint és Group ’n’ Swing koncert, utóbbi a 40-50-es évek hangulatát idézi, csíkos öltönyben, fekete kalapban, amit a várva várt Borászok Éjszakája követ.
Borászok Éjszakája kivételes alkalom, hogy a Győri Bornapok borászaival nyugodt és kivételes környezetben találkozhassanak a borkultúra és a gasztronómia szerelmesei. A jazz zenével kísért est során a híres pincészetek legkiválóbb zászlós boraikat különleges borkorcsolyákkal kínálják a vendégeknek.
Szombaton a Borlovagok felvonulását az Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége követi a bencés templomban. Este a Borra-Való gasztrofolk együttessel örömködhetünk, majd Vasvári Pál együttese a World Music Orchestra lép fel.
A programsorozat csúcspontja szombaton 21 órától a Győri 4 Évszak Fesztivál nyárzáró megakoncertje: a The Straits.
A vasárnap délelőtt a gyermekeké, fellép a Buborék együttes, és Majsai Gábor zenekara a Harmónia Garden.
Este Magyarország legrégebbi és legismertebb jazz-együttese, a szegedi Molnár Dixieland Band lép a színpadra. Valódi örömzene, harsány előadás: garantált siker.
A VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál egyik legizgalmasabb különlegessége a DONGAVERDÁK JÁTÉKPARK. A hordókból készült, kézzel-lábbal hajtott, rendkívül ötletes járművek, játékok nemcsak egyediek, de egyben az újrahasznosítás remek példái is.

Terményáldás
A Terményáldás a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye.
A természeti termékenység iránti hála és a munka tisztelete hívta életre a föld terméseinek a szemléjét, amelyet az ünnephez kapcsolódó programok tesznek teljessé.
Ökomenikus szertartás keretében kerül sor a termények megáldására, a Hálaadásra, a kulturális rendezvénysorozat pedig - immár hagyományosan - a Friends Big Band koncertjével kezdődik.
A Terményáldáson számos termelő és kiállító mutatja be válogatott portékáját, többek között kertészetek, zöldség-gyümölcs termesztők, feldolgozók, bio-termelők, pékségek, virágkötők.
A két napos rendezvény során fellép többek között a Cserefa Együttes, az Arrabona Ensemble, a Folkish Zenekar és a KoolTimes.
Takács Ferenc gyógynövényszakértő újra várja előadására az érdeklődőket, sőt idén egy gyógynövénytúrán is részt lehet venni.

2013. augusztus 22-25. (csütörtök – vasárnap), Győr, Széchenyi tér
Terményáldás
2013. augusztus 24-25. (szombat – vasárnap), Győr, Baross utca - Kazinczy utca