Pribojszki Mátyás Band koncert szept. 19-én

Helyszín: 
Időpont: 
2013. szeptember 19. 20:00 - csütörtök

Az idén tíz éves Pribojszki Mátyás Band negyedik nagylemeze „Treat” címmel, melyet aznap este, egy koncert keretében be is mutatnak a közönségnek a Kobuci Kertben.

Pribojszki Mátyás korábban a nemzetközileg is elismert Blues Fools zenekar frontembereként (1994 és 2003 között) elsősorban a blues rajongók körében vált ismertté, de új csapatával a Pribojszki Mátyás Band-del az elmúlt egy évtizedben az igényes, hangszeres élőzenét kedvelő, szélesebb közönség számára is bemutatkozott. A csapat tagjai olyan kiváló jazz/blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon: Pribojszki Mátyás-szájharmonika, ének, Kovács Erik-zongora, Molnár Dániel-dob, Szász Ferenc-gitár, Eckert Ervin-basszusgitár.

A zenekar legújabb „Treat” című stúdiólemeze többségében saját, angol nyelvű számokat tartalmaz, melyek mindegyike egyedi hangulatú és rendkívül változatos.
Az album kezdő száma a „Zydecola boogie”, egy igazi boogie-woogie fantáziadal egy fantázia italról, amely hangulatba hozza és táncra perdíti a hallgatót. A „Real good man” egy modern, friss, kissé popos hangulatú dal, amelyhez egy különleges videoklip is készült!
Kellemes, utazós New Orleans-i hangulatot idéz a lemez címadó dala, a „Treat”, valamint igazán sajátos, sodró lüktetésű a zenekar által csak „pszchiotwist”-ként aposztrofált „Love is fake” című szerzemény, a „Gonna take you home” pedig egy igényes, modern, pop-funk stílust képvisel. A gasztronómia és főleg az evés iránti szenvedélyt is dalba foglalták „Food junkie” címmel, tradicionális blues shuffle formában.
A frontember Pribojszki Mátyás a „My little angel” című saját, dögös és vidám rock and roll-ját a kislányához írta, nagy szenvedéllyel és szeretettel, egy pörgős dal, rögtön érezzük is a ritmust a lábunkban. Az album egyetlen instrumentális darabja a zongorista Kovács Erik szerzeménye a „Goobie boogie”, ami egy vérbeli, vírtuóz zongora boogie-woogie, mindössze csak dob kísérettel.
A lemezen a saját számok mellett még olyan nagyszerű dalok kerültek egyedi feldolgozásra, mint a nagysikerű „Soul shadows” Will Jennings-től és Joe Sample-től, vagy a Bee Gees „Three kisses of love” szerzeménye, amely igazán különlegesen szól duóban, zongora-szájharmonika/ének felállásban. A „Farmer John” egy fergeteges rock and roll nóta, csakúgy, mint a lemez zárószáma a „She put a spell on me”, ami egy igazán laza boogie.

Az Pribojszki Mátyás Band legújabb „Treat” című nagylemeze egy rendkívül pozitív, vidám, változatos és mégis egységes hangulatú élőzenei anyag, amely a blues zene határait feszegeti, s át is lépi azt olyan műfajokkal barátkozva, mint a funky vagy a pop. Mindezt teszi nem megfeledkezve, hanem alázattal és tiszteletben tartva a tradicionális blues zenei hagyományokat, így abszolút új élményeket nyújtva a kedves hallgatónak.

A lemez a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A „Real good man” című dal videoklipje: http://www.youtube.com/watch?v=7wCGBEZTzfo

Bővebb információ: www.pribojszki.hu

Hirdetés