2018. november 20. - kedd

Advent Óbudán 2013.

Kinyomtatom...
Időpont: 
Repeats hetente (Vasárnap) december 22 2013-ig . 2013. november 30. 11:00 - 2013. december 22. 11:00

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az Óbudai Kulturális Központtal együtt idén is nagyszabású rendezvénysorozattal teszi meghitté az adventi időszakot, az ünnepi díszbe öltözött Fő téren, és az Óbudai Promenádon (Kolosy tér – Bécsi út eleje). A programsorozathoz ünnepi rendezvényekkel csatlakoztak még a 3K (Kaszásdűlői Kulturális Központ), a Békásmegyeri Közösségi Ház, a Csillaghegyi Közösségi Ház, a Civil Ház, és a kerületi kulturális intézmények.

A rendezvénysorozatot december 1-jén 17.00 órakor nyitja meg ünnepélyesen Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

A Fő téren a hagyományoknak megfelelően most is ingyenes korcsolyapálya várja majd a siklani vágyókat, ahol karácsonyi illatok fűszerezik a tér levegőjét. A 10 méteres fenyőn varázslatos gömbök díszlenek, forralt bor és mézeskalács illata keveredik a levegőben a fenyő illatával, s a szikrázó fényáradat már messziről vonzza az embereket.

A hétvégéken mindkét helyszínen fantasztikus programok sora vár azokra, akik kilátogatnak a rendezvényekre, hogy ebben az ünnepi forgatagban öltöztessék ünneplőbe a lelküket karácsonyra. Elismert művészek, rangos fellépők adnak koncerteket kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Hétvégenként a kerület óvodásai, iskolásai vagy a helyi nyugdíjas klubok művészeti csoportjai adnak műsort helyszíneinken. December 7-én ellátogat hozzánk a Fő térre Youlupukki, az igazi finn Mikulás, a gyermekek legnagyobb örömére. Természetesen nem csak a szellem és a lélek jut táplálékhoz, mindkét helyszínen megannyi karácsonyi finomságokkal várnak mindenkit az árusok, ahol ajándékvásárlásra is lesz lehetőség. Akik pedig úgy döntenek, hogy maguk készítik el a karácsonyi meglepetést, hétvégenként szakavatott segítséggel készíthetik el azokat mind a Fő téren, mind a Promenádon.

Idén is saját gyertyagyújtó éneke lesz az ünnepségsorozatnak, melyet a Gryllus Dániel és Lackfi János írtak. Reméljük, hogy ez úttal is sokan csatlakoznak majd a zenekarhoz, hogy egy hatalmas kórus tegye még meghittebbé az adventi gyertyagyújtásokat.

Ebben az évben is gondolunk a rászorultakra, így december 13-ig az Óbudai Kulturális Központba várjuk az ajándékba szánt új, vagy megkímélt állapotú játékokat, hogy minél több kisgyereknek tehessük boldoggá a karácsonyát. December 14-én a Fő téren, és december 21-én az Óbudai Promenádon Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át a rászorulóknak a játékgyűjtés adományait.

Az Advent Óbudán egyszerre kínál meghittséget, tartalmas és hangulatos szórakozást és ajándék vásárlási lehetőséget a kerület polgárainak.

Érdemes lesz minél több időt eltölteni a Fő téren és a Promenádon, hiszen a boldog várakozás pillanatai teszik még teljesebbé az ünnepet.

A programok ingyenesek.

A programokról bővebben a www.adventobudan.hu oldalon tájékozódhatnak.

Az Advent Óbudán egyszerre kínál meghittséget, tartalmas és hangulatos szórakozást és ajándék vásárlási lehetőséget a kerület polgárainak.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.