Kézműves Sörözőként Újul Meg a Kertész Utcai Kis-Szimpla

Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2014. január 11. 19:00 - szombat

Szombat este Szimpla Berlin Craft Beer Bar néven hivatalosan is újranyit a 2001 óta működő Kertész utcai régi kis Szimpla, ami annak idején egy egész generáció kedvét hozta meg a kultúrával elegyített kocsmázáshoz, és melyből az azóta Budapest egyik fő turisztikai attrakciójává lett romkocsma-kultúra is kinőtt.

2014. január 11. 17:00 - Szimpla Berlin Craft Beer Bar - Megnyitó 2014.01.11 ©Szimpla Berlin Craft Beer Bar - Megnyitó 2014.01.11

Azóta fordult egyet a világ kereke, Budapest belecsapott a gasztroforradalomba és a sörforradalomba. A Szimpla ismét az új trendek élére állt, amikor a Főzdefeszttel összefogva exportálta a magyar sörforradalmat Berlinbe Braufest Berlin néven. A Braufest tapasztalatait, a magyar és a német kapcsolatokat összefogva szombaton, január 11-én megnyitják a Szimpla Berlin Craft Beer Bart a régi Szimpla helyén. Az új sörözőben hat csapról folynak a magyar és nemzetközi kézműves sörök.

A megnyitó est sörmenüje

Fóti Pils - Keserű Méz Winternacht – Stari Black Horse – Távoli Galaxis – Campanie Cervisia

+ üveges sörök a Gólemtől, a Legendától, a De Molentől, az Anchortól, a Brewdogtól és még egy sor más főzdétől.

Egy kompakt kis étlapról rendelhetőek az Olaszországból importált finomságok, de annak sem kell csalódnia, aki a régi Szimplát szerette. A Szimplaság megmaradt, csak azt alakították át, amit kellett. Például a
sörcsapokat, melyek igencsak eredetiek lettek.

Az est fénypontjaként leleplezik a modern magyar reprezentatív festészet korszakalkotó művét, Gombos Gáspár „Sörforradalom Pest-Budán” című alkotását.

Sör utca lesz a Kertész utca

Az új nyitással a Kertész utca valóságos sörutca lett, hiszen pár házzal arrébb ott a legendás Csakajósör Bolt és az elegáns Kandalló.
A tulajdonosok szándéka szerint a Szimpla Berlin Craft Beer Bar olyan kis söröző lesz, mely egyesíti magában a Szimpla emberközeli pesti hangulatát és a nemzetközi sörgasztronómia intellektuális izgalmait.

Budapest, VII. ker. Kertész u. 48
Megnyitó: 2014. január 11.19 óra

Hirdetés