2018. szeptember 19. - szerda

A Logopédia Európai Napja a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál

Kinyomtatom...
Időpont: 
2014. március 6

Ingyenes beszédszűrés és tanácsadás programmal csatlakozik az újonnan megalakult Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Európa 70.000 logopédusának legnagyobb megmozdulásához, a Logopédia Európai Napjához. Ebből az alkalomból megrendezett sajtótájékoztatón a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat megbízott főigazgatója Mosányi Emőke elmondta: szakszolgálatunk 24 tagintézménye március 6-án a főváros egész területén várja mindazok jelentkezését, akik úgy érzik, gondjaik vannak beszéd- és nyelvhasználatukkal, gyermekük nyelvfejlődésével kapcsolatban.

Hazánkban egyre több, - tavaly áprilisi KSH felmérés szerint 144 ezer fő volt - a külföldi letelepedők száma. Manapság már szinte mindannyiunk környezetében élnek olyan gyermekek, akiknek szülei más, vagy eltérő anyanyelvűek. A gyermekek beszédfejlődésében fontos szempont, hogy az anyanyelvük biztonságos formában mind az értés, mind a kifejező beszéd terén kialakuljon. Ha a gyermek beszédészlelése, beszédmegértése gyengébb, előfordulhat, hogy késve, nehezen tanul meg beszélni. A több nyelv egyidejű elsajátítása további nehézségeket okozhat a nyelvfejlődés terén. Ilyenkor logopédiai megsegítéssel tanítjuk meg a gyermeket „beszélni”, hogy a nyelv, mint kommunikáció a többnyelvű gyermekek számára örömforrás, pozitív megerősítést eredményező, jól használható rendszer lehessen.

Fontosnak érezzük, hogy a nyelvvel, beszéddel kapcsolatos problémák időben felszínre kerüljenek, hogy a legmegfelelőbb formában, a legrövidebb idő alatt orvosolni tudjuk őket, és a felesleges aggodalmakat eloszlassuk, ezért kibővült feladatellátással, a személyi feltételek javításával, a korszerűbb és minőségi szolgáltatások megszervezésével tudjuk biztosítani 85.000 kiemelt figyelmet igénylő gyermek ellátást - mondta Mosányi Emőke.

Az ingyenes tanácsadás és beszédszűrés mellett többek között gyermekrajz kiállítást és játékos vetélkedőket szervezünk, valamint bemutatóórák, előadások, kerekasztal beszélgetések, műhelymunka, esetismertetések hallgathatók a többnyelvűséggel kapcsolatos témákban.

Bővebben a programról: www.logopedia11.hu

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Már negyedik napja teltházas vetítésekkel dübörög a 15. Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál.

plakát

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre.

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.