Tavaszi Fesztivál a Vigadóban

Időpont: 
2014. március 29. 0:00 - szombat - 2014. április 2. 0:00 - szerda

Csillagórákat ígér Stuller Gyula, Rohmann Imre és Perényi Miklós trióestje (április 2.) és a nemzetközi koncertélet keresett brácsaművésze, Maxim Rysanov koncertje (március 29.). Karizmatikus zongoraművészünk, a Liszt- és Kossuth-díjas Bogányi Gergely klasszikus kamaraműből (Mozart), romantikus szólózongora-darabokból (Liszt) és ritkábban játszott komponista (Fauré) művéből állította össze fesztiválprogramját, partnerének fiatal tehetséget és világhírű kvartettet (Keller Vonósnégyes) választott (március 28.).

Vonósnégyest hívott maga mellé a Kelemen Kvartett is, a néhány éve alapított Nyári Kvartett társaságában Mendelssohn felülmúlhatatlan Oktettjét adják elő, de szerepel a programban még kantáta és versenymű is (március 30.).

Kelemen Barnabás a francia-német csellóművész, Nicolas Altstaedt oldalán is fellép (április 5.). Az 1982-ben született művész a legendás Borisz Dütschler-díjra a gstaadi Sommets Musicaux-n, 2009-ben pedig a Borletti Buitoni Alapítvány ösztöndíját nyerte el. Altstaedt szívesen látott vendég a különböző fesztiválokon. Fellépett többek között a salzburgi, a lockenhausi, a ludwigsburgi, a schleswig-holsteini és a jeruzsálemi fesztiválokon, s vendége volt az I. Kaposvári Kamarazenei Fesztiválnak is. Pergamenscsikov utolsó tanítványainak egyike volt a berlini Hanns Eisler Zeneakadémián. 2008-ban Mischa Maisky őt jelölte a Marguerite.
Április 1-jén a legjobb énekegyüttesek között számon tartott, az angol énekes kultúra egyik legjelesebb képviselője, a Hilliard Ensemble lép a Vigadó pódiumára.

2014. március 25. 15:45 - Hiloard.jpg ©Hiloard.jpg

Hilliard Ensemble szoros munkakapcsolatban áll a világhírű észt származású zeneszerzővel, Arvo Pärttel. A mester néhány műve a budapesti koncerten is megszólal majd.