2017. december 18. - hétfő

A Hang Világnapja a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatban

Kinyomtatom...
Időpont: 
2014. április 16

Az emberi hang, annak sokféle használata az a rendkívüli képességünk, amellyel el tudjuk gondolatainkat, érzéseinket juttatni egymáshoz, akár a mindennapokban, akár a legvarázslatosabb pillanatokban.

A „Hang Világnapjá"-t 2003 óta megünnepli a világ Kanadától kezdve egészen Malaysiáig idestova 48 országban, minden évben április 16-án.
A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat a jeles nap kapcsán szeretné felhívni a figyelmet a hanggyógyítás terápiás jelentőségére, eredményeire. A hang ünnepe alkalmat ad arra, hogy a hangképzés problémáival, védelmével, fejlesztésével kapcsolatos tudásunkat és tapasztalatainkat megosszuk mindenkivel, ízelítőt adva a hang gyógyításához kötődő terápiáinkból.
Szeretnénk azt az üzenetet eljuttatni az emberekhez, hogy, figyeljenek az emberi hang sokszínűségére. Szeretnénk tudatosítani, hogy az emberi hang milyen nagy jelentőséggel bír mindennapjainkban, életminőségünk jobbá tételében, ugyanakkor felhívni a figyelmet arra, hogy gondozni is kell hangot, annak egészséges működését megőrizni. A betegségeket megelőzni, és a rendellenességeket időben kezelni
A világnap megünneplése lehetőséget ad az emberi hanggal foglalkozó komplex tudományágak,- mint például az akusztika, biológia, matematika, a pedagógia, műszaki tudományok és nem utolsó sorban a logopédia- ilyen szemszögből történő bemutatására, népszerűsítésére, jobb megismerésére. Hang nélkül nehéz, a hangképzés problémái pedig megnehezítik, gyakran ellehetetlenítik az azzal küzdő ember életét. Meglepően sokan küzdenek különböző hangképzési zavarokkal és gyakran nincsenek is problémájukkal, illetve az azt megoldó segítséggel tisztában.
A „Hang Világnapja" programnak saját honlapja is van http://world-voice-day.org/ melyet megtekintve további információk is nyerhetők az eseményről.
A témával kapcsolatos előadások mellett többek között játékos vetélkedőket, mesevetítést szervezünk, valamint bemutatóórák, műhelymunka, kvízjáték, táncház, „hangoskodó játékok” hallgathatók a Hang világnapjához kapcsolódó témákban.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Az egészestés animációk versenyét A hegyek és vizek könyve című kínai animáció nyerte, A világ innenső végén, a zsűri külön elismerését kapta.

plakát

A fesztivál öt napja alatt több mint 200 új animációs rövidfilmet és 13 egészestés mozit láthat majd a közönség.

Jackson (jelenet)

Vasárnap este kihirdették a 14. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál díjait.