2018. február 22. - csütörtök

Kihagyhatatlan programok a Múzeumok Éjszakáján a Ludwig Múzeumban

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Ludwig Múzeum
Jegyár: 
Múzeumok Éjszakája karszalag: 1500 Ft, 600 Ft (6-18 éves korig)
Időpont: 
2014. június 21. 17:00

Rendkívül sokszínű, a múzeum aktuális kiállítási programjához kapcsolódó programokkal várja látogatóit a Ludwig Múzeum a Múzeumok Éjszakáján, június 21-én 17 órától. A gazdag, a zenét, a táncot, a színházat is érintő programkínálat nemcsak a múzeum Magyarországon páratlan nemzetközi gyűjteményét hozza közelebb a kortárs művészet iránt érdeklődőkhöz, hanem az aktuális kiállításokon bemutatott alkotói technikákkal is megismertet.

A múzeum első emeleti kiállítóterében – amely az évad egyik legizgalmasabb kiállításának, a 2008-ban Párizsban elhunyt absztrakt festő, Hantai Simon retrospektív tárlatának ad otthont – ezen az estén a színházé és az elektronikus zenéé a főszerep. Novák Péter, Szabó Győző és barátaik a múzeum gyűjteményi darabjaira reflektáló zenés improvizatív színházzal, Mészáros Béla, a Katona József Színház színésze diavetítéssel összekötött történetmeséléssel készül az alkalomra. Ezt követően a Dorothy’s Legs, Imre Kiss, illetve a The Stanley Maneuver ad ízelítőt a hazai elektronikus zenei kínálatból.

A második emeleten ezen a hétvégén zár Reigl Judit expresszionista műveit felvonultató életmű-kiállítás. A szintén Párizsban élő művész alkotói folyamatában a zenének jelentős szerep jut, így ezen az estén a komolyzene kerül a középpontba a kiállítótérben is. A Nemzeti Énekkar hangversenyét követően a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes műsorát hallgathatják meg az érdeklődők, valamint Kopeczky Róna és Makláry Kálmán kurátorok tartanak tárlatvezetést.

A harmadik emeleti gyűjteményi kiállításban látható kortárstánc-programok közül minden bizonnyal a kanadai Marie Chouinard háromórás szólóperformansza vonzza majd a legtöbb érdeklődőt. A kifejezetten múzeumi térbe megálmodott, a Delphoi jósdát megidéző előadás a táncművész és a közönség közötti interakcióra épül. A fiatal hazai kortárstánc-szcénát Nelson Reguera és Bukta Gergő, Dányi Viktória, Molnár Csaba és Porteleki Áron, Biczók Anna és Meszerics András duója, illetve a Hodworks társulat reprezentálja, majd Szipőcs Krisztina kurátor kalauzolja a látogatókat a kiállításban.

A múzeum teraszán az idei Eurovíziós Dalfesztivál középdöntőjéig jutott, nemrégiben friss dalokkal jelentkezett Marge mutatja be új audiovizuális show-ját, míg a Müpa Üvegtermében egész este jazz szól, többek között Pátkai Rozina, Lamm Dávid és Nagy János közreműködésével.

A hajnal egy óráig tartó programban – amely a belvárosból múzeumi buszjárattal is megközelíthető – természetesen izgalmas játékok, pliage-alkotóműhely, olvasósarok és egyéb művészeti programok is helyet kapnak, amelyek között minden korosztály kedvére válogathat.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.