Kihagyhatatlan programok a Múzeumok Éjszakáján a Ludwig Múzeumban

Helyszín: 
Jegyár: 
Múzeumok Éjszakája karszalag: 1500 Ft, 600 Ft (6-18 éves korig)
Időpont: 
2014. június 21. 17:00 - szombat

Rendkívül sokszínű, a múzeum aktuális kiállítási programjához kapcsolódó programokkal várja látogatóit a Ludwig Múzeum a Múzeumok Éjszakáján, június 21-én 17 órától. A gazdag, a zenét, a táncot, a színházat is érintő programkínálat nemcsak a múzeum Magyarországon páratlan nemzetközi gyűjteményét hozza közelebb a kortárs művészet iránt érdeklődőkhöz, hanem az aktuális kiállításokon bemutatott alkotói technikákkal is megismertet.

A múzeum első emeleti kiállítóterében – amely az évad egyik legizgalmasabb kiállításának, a 2008-ban Párizsban elhunyt absztrakt festő, Hantai Simon retrospektív tárlatának ad otthont – ezen az estén a színházé és az elektronikus zenéé a főszerep. Novák Péter, Szabó Győző és barátaik a múzeum gyűjteményi darabjaira reflektáló zenés improvizatív színházzal, Mészáros Béla, a Katona József Színház színésze diavetítéssel összekötött történetmeséléssel készül az alkalomra. Ezt követően a Dorothy’s Legs, Imre Kiss, illetve a The Stanley Maneuver ad ízelítőt a hazai elektronikus zenei kínálatból.

A második emeleten ezen a hétvégén zár Reigl Judit expresszionista műveit felvonultató életmű-kiállítás. A szintén Párizsban élő művész alkotói folyamatában a zenének jelentős szerep jut, így ezen az estén a komolyzene kerül a középpontba a kiállítótérben is. A Nemzeti Énekkar hangversenyét követően a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes műsorát hallgathatják meg az érdeklődők, valamint Kopeczky Róna és Makláry Kálmán kurátorok tartanak tárlatvezetést.

A harmadik emeleti gyűjteményi kiállításban látható kortárstánc-programok közül minden bizonnyal a kanadai Marie Chouinard háromórás szólóperformansza vonzza majd a legtöbb érdeklődőt. A kifejezetten múzeumi térbe megálmodott, a Delphoi jósdát megidéző előadás a táncművész és a közönség közötti interakcióra épül. A fiatal hazai kortárstánc-szcénát Nelson Reguera és Bukta Gergő, Dányi Viktória, Molnár Csaba és Porteleki Áron, Biczók Anna és Meszerics András duója, illetve a Hodworks társulat reprezentálja, majd Szipőcs Krisztina kurátor kalauzolja a látogatókat a kiállításban.

A múzeum teraszán az idei Eurovíziós Dalfesztivál középdöntőjéig jutott, nemrégiben friss dalokkal jelentkezett Marge mutatja be új audiovizuális show-ját, míg a Müpa Üvegtermében egész este jazz szól, többek között Pátkai Rozina, Lamm Dávid és Nagy János közreműködésével.

A hajnal egy óráig tartó programban – amely a belvárosból múzeumi buszjárattal is megközelíthető – természetesen izgalmas játékok, pliage-alkotóműhely, olvasósarok és egyéb művészeti programok is helyet kapnak, amelyek között minden korosztály kedvére válogathat.

Hirdetés