2014. szeptember 6-án, Közmédia napja

Helyszín: 
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2014. szeptember 5. 19:00 - péntek - 2014. szeptember 6. 0:00 - szombat

Egész napos programokkal és exkluzív koncerttel várja idén is a látogatókat a Közmédia napja rendezvény.

A programsorozatot harmadik alkalommal rendezi meg az MTVA  szeptember 6-án, a Millenárison, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a televízió és rádióműsorok készítésébe, és találkozhatnak a közmédia műsorvezetőivel is. Az eseményt ezúttal is a Szimfonik LIVe zárja.

Az idei Közmédia napja egy fantasztikus filmmel indul szeptember 5-én este, a Szépség és a szörnyeteget láthatja a közönség a Millenáris kivetítőjén 19 órától. Másnap délelőtt az öt helyszínen zajló események közt mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Kicsik és nagyok egyaránt régi ismerősként köszönthetik Tévé Macit és Paprika Jancsit, akik egy interaktív kiállítás formájában megnyitják szobájuk ajtaját a közönség előtt. Bemutatják a televízió jelmeztárának kincseit: a különleges jelmezekben az egész család megörökítheti magát.

Egész nap megtekinthető a fotókiállítás az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának ‘50-es években készült jellegzetes életképeiből, szabadon látogatható a helyszínre kitelepített rádió- és televíziótörténeti kiállítás is, továbbá az M3 standjánál Juhász Előddel, Dévényi Tiborral és Rózsa Györggyel kalandozhatnak az érdeklődők a 70-es 80-as évek világába. Számtalan gyerekprogram várja a kicsiket: találkozhatnak többek közt Süsüvel, valamint kipróbálhatják magukat „gyerekhíradósként”, amiről a felvételt DVD-n haza is vihetik.

Aki a műsorkészítés iránt érdeklődik, az is megtalálja a számítását, az Adásvezetés- és lebonyolitás standján megtudhatja, milyen eszközökkel és technikákkal készülnek a közmédia napi műsorai, sőt maguk is kipróbálhatják őket. A látogatók betekintést nyerhetnek az MTVA népszerű műsoraiba: a Fábry-show, a Fölszállott a páva, a Magyarország, szeretlek!, a Dal, a Szálka, a Kivánságkosár, az Önök kérték, a Maradj talpon!, a Noé barátai, a Hogy volt...?! és a Ridikül mellett a helyszínen lesz a sport- és kulturális műsorok csaknem teljes repertoárja, valamint a közmédia műsorvezetői és olimpiai bajnokaink is. A Család-barát magazin egész nap vendégekkel, gyerekfoglalkozásokkal, szakértőkkel várják a látogatókat, a műsor konyhájában Borbás Marcsi főz.

Ne feledkezzünk meg a rádióról sem: a Bartók Rádió koncertekkel, a Petőfi és a Kossuth Rádió pedig egész napos élő műsorral készül, emellett a Rádiókabaréban többek között az idei Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda műsorát hallhatják. Déltől zenés programok várják a zenerajongókat: a közmédia legfiatalabb tagja, a Dankó Rádió másfél órás műsorral készül, amelyen az Operettszínház művészei is fellépnek.

Szimfonik Live
Negyedszerre kerül megrendezésre a Szimfonik Live koncert. Szeptember 6-án este 19 órakor, ezúttal kizárólag magyar nyelvű dalok hangzanak el népszerű hazai énekesek és az MR Szimfonikusok közös előadásában, a Millenáris Park közvetlen szomszédságában.
A koncerten fellép:
Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground), Marsalkó Dávid és Járai Márk (Halott Pénz), Pásztor Anna (Anna & the Barbies), Mystery Gang, ByeAlex, Szabó Balázs, Ligeti György (We Are Rockstars, Zagar), Odett, Deniz, Yorgos (Balkan Fanatik), Papp Szabolcs (Supernem), Kéri András Columbo (Irie Maffia, Brains), Prieger Fanni (Anima Sound System), Kamau Makumi (Mary PopKids), Lovasi András (Kiscsillag), Bérczesi Róbert.
Az MR Szimfonikusok mintegy ötventagú zenekarát Balogh Sándor vezényli, a kísérő beatzenekarban Abrahám Zsolt (Heaven Street Seven) gitározik, Benkő Dávid „Mr P” (PASO) billentyűs hangszereken játszik, Gátos Bálint (Váczi Eszter & Quartet) basszusgitározik, Benedek Tamás (Neo) pedig dobol, a koncertmester Oláh Vilmos lesz.
A produkció zenei szerkesztője Borcsik Attila „Izil”, zenei rendezöje a Balkan Fanatikból és Ákos zenekarából is ismert Lepés Gábor Lepe”, valamint Subicz Gábor (ex-PASO-tag), utóbbi hangszerelési feladatokat is végez, akárcsak a produkció állandó karmestere, Balogh Sándor. A páros produkciókban az előadók egymás dalát mutatják be átdolgozott és szimfonikus köntösben, valamint a párok nyolc közös produkciót is előadnak, egy-egy régi nagy magyar sláger feldolgozását. A Szimfonik Live házigazdája és műsorvezetője ismételten Buda Márton lesz.

A szeptember 6-ai koncert rögzítésre kerül, és egy későbbi időpontban lesz látható a közmédia valamelyik televízió-csatornáján, illetve hallható a Petőfi Rádióban.