2018. február 20. - kedd

Nigéria uralkodói - George Osodi fotói

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Néprajzi Múzeum
Időpont: 
2014. szeptember 19. 17:00
Nigéria uralkodói - George Osodi fotói - meghívó

Különleges vendégkiállítás nyílik 2014. szeptember 19-én a Néprajzi Múzeumban: Nigéria uralkodói - George Osodi fotói címmel.

George Osodi nigériai fotós, Lagoszban él. Közgazdászként végzett a lagoszi egyetemen, autodidaktaként tanult fotózni. A lagoszi Comet magazin fotóriportere lett, majd 1999-től az Associated Press hírügynökség tudósítója. Számos helyi és nemzetközi megbízása van, dolgozott többek között a New York Times, a Time magazin, a Guardian, a Telegraph, a London Times, a USA Today, az International Herald Tribune, a CBB és a Der Spiegel lapoknak. Több nemzetközi díjat nyert fotóival, munkáit világszerte rengeteg egyéni és csoportos kiállításon lehetett megtekinteni. A Nigéria Uralkodói az első művészi projektje, amely még folyamatban van. A kiállítás az elmúlt két év munkájából mutat be egy válogatást.

„Ősi szokások, építészet, fantasztikus pompa: a Nigéria uralkodói című kiállítás a különböző törzsek legbelsőbb köreibe vezet be minket királyuk személyén keresztül. A királyok pompás, teljes díszben készült hivatalos portréját az uralkodó rövid életrajza kíséri, valamint ismertető az adott törzs szokásairól és történetéről. A Nigéria uralkodói című kiállítás egyedülálló bepillantást nyújt e különleges személyiségek életmódjába, akik őrzik a múlt értékeit, miközben egy új évezredbe lépnek. Az ösztönzött, hogy ezt a változatos országot beutazva és a portrékon túltekintve felfedezzem e személyek környezetét, mivel ők vigyázzák kulturális örökségünket és a békét. Építészetük, öltözködési stílusuk és személyiségük bemutatása által tisztelegjek előttük, miközben a látogatók elé tárjam országom gazdag kultúráját is. Úgy gondolom, főként a mai világ széthúzással és bizonytalansággal teli válsága idején, hogy az emberek a köztük lévő különbségeket értéknek tekintik, nem pedig kivetnivalónak vagy elválasztó erőnek.” (George Osodi)
Kurátorok: Zsazsi Chaillet és Ziggi Golding

Megnyitó: 2014. szeptember 19. 17.00 óra
Néprajzi Múzeum, Budapest, Kossuth Lajos tér 12.
Köszöntőt mond: Dr. Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója
A kiállítást megnyitja: Őfelsége Benjamin Ikechukwu, Keagborekuzi I., Agbor Uralkodója
A tárlat 2014. december 14-ig tekinthető meg.
A művész szeptember 18-20-ig Budapesten tartózkodik.
A kiállítás támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Néprajzi Múzeum, MOL Group,Mizerák István Alapítvány, Hungarian  Trade and Cultural Center, Fotóhónap 2014, Magyar Afrika Társaság

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.