Octopus Tarot Labirintus a Kiscelli Múzeumban

Helyszín: 
Időpont: 
2014. szeptember 21. 12:00 - 17:30 - vasárnap

Személyes és interaktív önismereti előadás az Octopus Tarot Labirintus.

Szeptember 21-én, vasárnap 12.00 és 17.30 között a Kiscelli Múzeum belső kertjébe költözik a produkció. Az Élőkép Színház a Sziget Fesztivál és számos itthoni és külföldi programsorozat állandó vendégszereplője kivételes előadásformát követ. Az előadásban a mondanivaló nagy mértékben egyénre szabott: interaktív kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba, vagy ha úgy tetszik, filozofikus szerepjátékba hívja a vállalkozó kedvű résztvevőket egy nyolcszögletű, háromdimenziós labirintusba, ahol 24 segítő tart Élő Tükröt a valós és egyben önismereti utakon bolyongó látogatóknak. A díszlet tehát egy nyolcszögletű, háromdimenziós labirintus zsákutcák nélkül, amelyből 24 segítő szereplő segítségével kell megtalálni a kivezető utat.

Az előadásra kérjük, mindenképpen regisztráljanak a www.livingpicture.org oldalon! A labirintusban a látogatókkal az Élőkép Színház tagjai egyénileg foglalkoznak, így a részvételi díj ennek megfelelően alakul.

A labirintus a beavatás és az újjászületés misztériumának útja. Nem csak a tekervények formája teszi az utat labirintussá, hanem főként a megtett út miatt bennünk megszülető mentális változás. Ebben a labirintusban a labirintus és a tarot (ejtsd „taró”) misztériuma, mint az életút és annak stációi összefonódnak. Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a labirintusban tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban. Ha a látogató elindul a labirintusban önmagát megkeresni és megismerni, útján a tekervények mentén kis terekben rájuk váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítanak. Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők –, azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is. Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében.

Az Octopus Tarot Labirintusmeghívás az önmagunkkal való találkozásra, önismereti igényeink kielégítésére és vállalására – méghozzá egyénileg, ki-ki a maga útját bejárva. Egy felelősségteljes utazás, mely a Tarot egyes archetípusait megszemélyesítő labirintuslakókkal folytatott interaktív találkozások hatására mély lenyomatot hagy, és egyre mélyebbre és mélyebbre hatol a játék előre haladtával. Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép...” (Daniele Rizzo)

Szereplők: 1. Mágus: Király Mónika, 2. Papnő: Birtalan Krisztina, 3. Uralkodónő: Törzsök Kata, 4. Uralkodó: Zemlényi-Kovács Barnabás, 5. Próféta: Fenyvesi András / Magyar László, 6. Válaszút: Békefi Róbert, 7. Kocsihajtó: Bérczi Zsófia, 8. Igazságosság: Kreif Kinga, 9. Remete: Tankó Barnabás, 10. Sorskerék: Kása Tímea, 11. Erő: Marosán Médea, 12. Akasztott: Farkas Péter, 13. Halál: Fenyvesi Boga, 14. Mértékletesség: Horváth Luca, 15. Ördög: Makra Viktória és Chován Gábor, 16. Torony: Mészáros Piroska, 17. Csillag: Csikós Nóra / Fenyvesi Zsuzsanna, 18. Hold: Szabó Vera, 19. Nap: Hrotkó Heléna, 20. Ítélet: Jobbágy Bernadett, 21. Világ: Gerzson-Lipták Orsolya, 22. Bolond: Zemlényi-Kovács Zoltán, 23. Föld: Sarlós Ágnes, 24. Kapu: Molnár Anna,

Labirintusterv, jelmez, kártyaterv: Bérczi Zsófia
Szerkezetterv: Terebessy Tóbiás
Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia
Az előadás hossza: egyéntől függő, de maximum 2 óra, belépés 3 percenként egyesével, az utolsó belépés 16.00-kor.

Hirdetés