2018. december 16. - vasárnap

Határon Túli Hétfők.

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Thália Színház
Időpont: 
2014. november 17 - 2014. december 15
Határon Túli Hétfők

Újra határon túli társulatokat lát vendégül a Thália Színház.

A tavalyi évad sikeres bemutatóiból hamarosan 4 előadás kerül műsorra a nagyszínpadon, melyből hármat a Magyar Televízió is megörökít.

A Határon Túli Hétfők sorát november 17-én a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadása nyitja, Tamási Áron: Rendes feltámadás című produkciójával. A darab, egy, az élete vége fele járó ember számadását dolgozza fel. Olyan történet, mely csak lényegi kérdéseket feszeget. Az előadás az emberről szól, a székely észjárás és logika megfogalmazásában. Tamási Áron novelláját a rendező, Csurulya Csongor dramatizálta.

Ezt követi november 24-én a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Futótűze. A libanoni születésű, Kanadába menekült többszörösen kitüntetett író drámája, egy elveszett, titokzatos és homályos múlt mozaik-szerűen felépített története, és a beavatás-szerű úté, melyen az ikerpár, Jeanne és Simon elindul. A mű filmváltozatát 2011-ben Oscar-díjra is jelölték a legjobb külföldi film kategóriában. Wajdi Mouawad drámáját Radu-Alexandru Nica vitte színre.

A határon túli előadások sora december 8-án az Újvidéki Színház, Végel László azonos című regényének felhasználásával készült, Neoplanta című előadásával folytatódik, melynek rendezője Urbán András.
Az darab Újvidék története – és egyfajta szembenézés önmagunkkal, a sorssal, a társadalommal, de nem történelmi, hanem jelenkori vonatkozásban. Az előadás a BITEF-en közönségdíjat, Urbán András pedig a legjobb rendezőnek járó díjat kapott.

A sort a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulat zárja december 15-én, Pierre Beaumarchais: Figaro házassága című darabjával, rendező: Keresztes Attila. A produkció Beaumarchais és Mozart művének ötvözése.

Az előadásokra kedvezményes árú jegyek kaphatók és bérlet is váltható.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre világszerte visszatér a mozikba.

Csíksomlyói passió

Egy színházi előadás zarándokútja.

jelenet

Eisemann Mihály - Zágon István - Nóti Károly zenés vígjátéka - premier december 15-én.