Varázslatos hangoskönyvek a világ legjobb nevelőnőjéről, Mary Poppinsról és A kis hableányról.

Jegyár: 
ingyenes
Időpont: 
2014. október 29. 11:00 - szerda

Különleges alkalom, különleges bemutató!

Két kivételes tehetségű művész, Polyák Lilla és Rost Andrea mesélnek a gyerekeknek a Kossuth-Mojzer Kiadó legújabb kiadványain, és az Örkény István Könyvesboltban megrendezésre kerülő bemutatón.

Október 29-én, szerdán Polyák Lilla és Rost Andrea két kedvenc meséjükből, P.L. Travers A csudálatos Mary Poppins és H.C. Andersen A kis hableány című meséjéből olvasnak fel részleteket délelőtt 11 órakor az Örkény István Könyvesboltban. (1137 Budapest, Szent István krt. 26.) A Kossuth-Mojzer Kiadó most megjelenő hangoskönyvei remek szórakozást nyújtanak majd kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt, annál is inkább, mert a két elbűvölő, kiváló művész nem véletlenül kölcsönözte hangját ezekhez a mesékhez.

Polyák Lilla két éve debütált a Madách Színházban Mary Poppinsként. A csodálatos dadáért nem csak a gyerekek rajonganak, a színésznő szívéhez is közel áll ez a szerep. Bevallása szerint gyermekkora egyik kedvenc meséje volt a varázslatos nevelőnő története, ezért is nagyon fontos számára, hogy ezt a hangoskönyvet ő olvashatta fel. Gyerekeinek otthon minden este olvas: „Szerintem nagyon fontos, hogy a gyerekek gyakran halljanak meséket, sőt tudományosan bizonyított a mesélés jótékony hatása. Nálunk minden este van mese, a gyerekeink igénylik, és nagyon jól építi a szülő gyerek kapcsolatot is. Vannak olyan időszakok, amikor egy-egy különösen kedvenc mesét többször is el kell mondani nekik. Zsolt, a férjem általában fejből mesél, míg én inkább könyvből olvasok fel. A csodálatos dada történetét mindig nagyon szerették, de mióta a hangoskönyv megjelent, ismét ez a mese a sláger nálunk. Szeptember óta a fiúk külön szobában laknak és a hangoskönyvnek köszönhetően lehetséges, hogy két helyen legyek. Már többször is előfordult, hogy amíg az egyik hallgatta a hangoskönyvet, a másiknak személyesen meséltem, másnap pedig cseréltünk.”

Rost Andrea gyerekei ugyan már kinőttek abból a korból, amikor mesélni kell nekik, a világhírű operaénekesnő szép emlékeket őriz erről az időszakról: „Rengeteget meséltem a gyerekeimnek, az nekem is mindig nagy öröm volt, hisz én is nagyon szeretem a meséket. Nekem a nagypapám mesélt sokat. A nagyszüleim neveltek 8 éves koromig vidéken, az egy csodavilág volt. Az Ezeregyéjszaka meséiből A Hajnal-Harang és a rókát mesélte a legtöbbet, meg Grimm-meséket. A gyerekeim fejből is kértek mesét, a fiamnak például autókról és motorokról kellett mesélni. Persze az autóknak lelke volt és beszéltek. Az volt a kellemetlen, amikor elfelejtettem, mit meséltem előző este, és reklamáltak, hogy ez nem így van. Szeretem a La Fontaine meséket, és az egyik legkedvesebb mesém A kis hableány. Ezért is örültem a kiadó felkérésének, hogy ez legyen az a hangoskönyv, amihez idén kölcsönzöm a hangom. Most döbbentem rá, hogy mennyire tragikus történet. A kis hableány mindennél jobban vágyott arra, hogy a szárazföldön élhessen szerelmével, a herceggel. Ezért azonban nagy árat fizetett. A gonosz boszorkány bár eltüntette halfarkát, a hangját kérte cserébe. Ez nem egy szomorú mese, ez egy tragikus mese.” – árulta el a most megjelenő hangoskönyv kapcsán a művész, aki már az Év Hangoskönyv Színésze cím birtokosa is, korábbi, Operamesék címmel megjelent hangoskönyvekben nyújtott alakításának köszönhetően.

Polyák Lilla és Rost Andrea előadásában hallhatóak tehát a mesék, az Örkény István Könyvesboltban egyszeri alkalommal, október 29-én délelőtt 11 órakor, a hangoskönyv kiadványokon pedig bármikor máskor.

Hagyjuk, hogy elrepítsen minket Mary Poppins a szelek szárnyán, és A kis hableány a tenger hullámain.

Hirdetés