Magyar Kultúra Napja a Fővárosi Nagycirkuszban.

Időpont: 
2015. január 22. 14:00 - csütörtök

Ünnepi Gála.

A Magyar Kultúra Napján a Fővárosi Nagycirkusz ünnepi előadásában a hazai cirkuszvilág azon legnagyobb aktív bajnokai lépnek fel a városligeti arénában, akikre az elmúlt években, évtizedekben a legbüszkébbek lehettünk.

Január 22-én 14 órakor kezdődő ünnepi gálán a Magyar Cirkuszcsillagok sztárjai mellett fellép Pintér Tibor, a Lovasszínház igazgatója művésztársaival, valamint – születésének 130. évfordulójának alkalmából – különleges műsorblokk idézi fel Hirsch Zoltánnak, a két világháború közötti időszak egyik legsikeresebb magyar cirkuszművészének, a gyerekek kedvencének, Zoli bohócnak alakját, akinek élete Auschwitzban ért szomorú véget.
Az ünnepi műsort a Magyar Művészeti Akadémia támogatja.

A régi idők fényét idéző Magyar Cirkuszcsillagok című gála olyan sztárokat vonultat fel az arénában, akikre az elmúlt években, évtizedekben a legbüszkébbek lehettünk.
A MACIVA az elmúlt 3 évben újra divatba hozta a cirkuszt: A nemzeti előadó-művészeti szervezetként működő MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. 1954 óta fogja össze a magyar cirkuszművészetet, kulturális csúcsintézményként tartalmas műsorokkal szórakoztatva közönségét.
A régi fényét, életerejét, közönségét az elmúlt években visszaszerző Fővárosi Nagycirkusz a Városliget igazi fénypontjává vált! Nézőszámát két év alatt 60%-kal 120 ezer nézővel növelte, jegyár-bevételét több mint kétszeresére emelte. A Fővárosi Nagycirkuszt a rendszerváltás óta nem látott érdeklődés övezi, és mára a fénykort idéző, előadásonként közel ezer fős látogatottsággal büszkélkedhet. A közönség újra felfedezte, hogy a cirkuszművészet a felnőttek számára is szórakoztató, igazi családi élmény.

A műsorban fellépnek napjaink legkiválóbb artistaművészei:
- a Donnert-csoport világhírű lovas produkciója, mellyel 2013-ban a Monte Carlo-i
  Cirkuszfesztiválon bronz díjat nyertek,
- a közelmúltban a Wuhan-i Kínai Cirkuszfesztiválon közönségdíjat nyert Rippel-fivérek,
- a világklasszisnak számító Axt Ibolya trapézművész egyedülálló Washington trapéz száma,
- Pakucza József erőművész, a magyar Herkules,
- a Monte Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyetlen magyar bajnoka, Richter Flórián
  elefánt- és lovas számmal,
- a híres magyar cirkuszdinasztia fiatal tagja, Ádám Krisztián magas-drót száma,
- a Baross Imre Artistaképző növendékeinek karika, ugródeszka, illetve kínai rúd számai, és
- a magyar gálaműsorunk nemzetközi sztárvendége, Cesar Pindo az ecuadori kígyóember.