Színművészeti Egyetemek Fesztiválja Miskolcon.

Időpont: 
2015. február 3. 0:00 - kedd - 2015. február 8. 0:00 - vasárnap

2015-ben február 3-a és 8-a között ismét SZEM a Miskolci Nemzeti Színházban.

Lesznek régi vendégek is a tavalyi és tavalyelőtti első fesztiválról, akik izgalmas, meglepő előadásokat hoznak különböző műfajokban. Kísérlet is érkezik, nem egy!
Az idei fesztiválon igazán színes műsorból válogathatnak a nézők.

Először képviselteti magát a fesztiválon az amszterdami ArtEZ Művészeti Intézet, akik Kafka A kastély című sötét abszurdját hozzák el, és két év után újra lesz előadás a svájci Scuola Teatro Dimitriből: a Lopott arcok könyve egy ott tanuló magyar diák személyes munkája. A Shakespeare-évhez kapcsolódóan két Shakespeare-témájú előadás is bekerült a programba – Varsóból szerelmes Shakespeare monológok és dialógok feldolgozásai érkeznek, Bukarestből pedig a Szentivánéji álom lesz látható. Erős lesz a magyar egyetemek jelenléte az idei fesztiválon: a Színház- és Filmművészet Egyetemről jön Borbély Szilárd Nincstelenek című műve, A brémai muzsikusok című zenés előadás, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel koprodukcióban létrejött nagy klasszikus Karnyóné musical-feldolgozás is. Kaposvárt pedig egy különleges Molnár Ferenc darab, a Fehér felhő képviseli.

A fesztivál keretében több workshopot is tartanak, melyek révén a SZEM mintegy kihelyezett kara lesz a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemnek.
Kiállítást is szerveznek, lesznek közönségtalálkozók és szakmai beszélgetések is – valamint lehetőséget biztosítanak a fesztiválon résztvevő 100 fiatal alkotóknak, hogy jobban megismerjék egymás munkáit, a próbák, workshopok és kísérőprogramok között pedig a fesztivált befogadó Miskolc városát is.

Remélik időtálló hagyomány indult útjának két évvel ezelőtt, és idén a harmadik SZEM fesztivállal is szeretnének a közönségnek lehetőséget biztosítani arra, hogy betekintsen a fiatal európai színházcsinálók munkájába – és ezzel kitekintsen Európa új, fiatal színházi világába.
SZEM jegyek válthatók:
Hétfőtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-13 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával. Jegyiroda: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 23. Telefon: 46/516-735, 516-736
E-mail: jegyiroda@mnsz.eu