2018. december 19. - szerda

Nagy Valentin-napi csőrözés

Kinyomtatom...
Időpont: 
2015. február 14 - 2015. február 15
Bálint-nap plakát

Bálint-napi kedvezmény a szerelmespároknak az Állatkertben.

Bálint napja alkalmából két jegy helyett csak egyet kell megváltaniuk azokak a szerelmespároknak, akik most hétvégén keresik fel az Állatkertet. A 14 éven aluli gyerekeknek pedig ingyenes lesz a belépés. Mindkét nap számos látnivaló lesz, aki pedig szombat délelőtt keresi fel a városligeti intézményt, azt is megnézheti, hogyan köszöntik fel Ashát, az elefántborjút második születésnapja alkalmából

Bálint napja (Valentin-nap) alkalmából 14-én, szombaton és 15-én, vasárnap is, tehát a hétvége mindkét napján páros kedvezményt kínál a szerelmespároknak a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ezen a két napon mindazok a párok, aki csókkal igazolják összetartozásukat a főbejáratnál, ketten egy belépőjeggyel léphetnek be az Állatkertbe. A kedvezmény a teljes árú felnőtt-, diák- és nyugdíjasjegyekre vonatkozik, abban az esetben pedig, ha a pár két tagja nem egyforma jegyre jogosult, akkor a két jegy közül az alacsonyabb árút engedi el az intézmény. A szerelmespárokon kívül a 14 éven aluli gyermekeknek is kedvezményt kínál az Állatkert: nekik mindkét nap díjmentes lesz a belépés.

Az Állatkert alapítványa örökbefogadási akcióval készült a Bálint-napra, mi több, ez az akció már február 9-e óta tart és egészen 15-éig lehet élni vele. Aki ebben az időszakban fogadja örökbe kedvencét, nem egy, hanem két fő részére szóló meghívót kap a május 17-én, illetve október 4-én megrendezésre kerülő állatkerti nevelőszülők napjára (a „szülői értekezletre”), így e napok programjain párjával együtt vehet részt.

A kedvezményeken és az örökbefogadási akción túl a szombati napon egy fontos esemény is lesz a városligeti intézményben. Épp Bálint napján, február 14-én ünnepli ugyanis a születésnapját Asha, a 2013-ban született elefántborjú. A két év alatt nagyjából egy tonnásra nőtt állatot szombaton délelőtt 11 órakor köszöntik fel.
Asha, az Állatkert legifjabb elefántja 2013. február 14-én jött a világra. Ezzel több mint fél évszázad után először született elefántborjú a magyar főváros állatkertjében. A kis elefánt azóta sokat gyarapodott, s most szombaton már a második születésnapját ünnepli.
Az esemény keretében az ünnepelt, valamint a két szülő (Angele és Assam) egy különleges tortát kap, amelyet együtt el is fogyasztanak majd.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Paloma művészudvar

2018. november 19. óta számtalan gyerekjáték gyűlt össze a nagyszabású jótékonysági akciónak köszönhetően.

Törzsasztal

2018. december 18-án délben, majd este 20:45-kor is látható a Törzsasztal adventi műsora a FIX TV-ben!

részlet a kiállításból

A nagy érdeklődésre való tekintettel január 20-ig meghosszabbítják A világ múmiái kiállítás nyitva tartását.