2018. július 18. - szerda

Micheller Myrtill - Pintér Tibor: Voice & Guitar.

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Budapest Jazz Club
Időpont: 
2015. február 17. 20:00
Voice & Guitar plakát

Jazzének és jazzgitár a BJC színpadán.

Mindössze két személy. Mégis együtt maradéktalan hangzást biztosítanak, mindent ott, élőben. Nincs loop pedál, auto tune, compressor vagy más technikai segítség, csak az együtt zenélés öröme. Mindezek miatt az ének-gitár felállás bravúros játékot, gazdag és improvizatív előadásmódot jelent és különleges zenei élményt ad.

Idén lett 10 éves Micheller Myrtill és Pintér Tibor duó formációja, ennek alkalmából jelent meg egy új album és adtak sikeres, teltházas nagykoncertet a Katona József Színházban. A műsorukban jazz standardek és pop slágerek is szerepelnek, egyedi hangszerelésben, jazzes felfogásban, de mégis tiszteletben tartva a dalok szerzőinek eredeti elképzeléseit. A Katona József Színház koncertjén az új lemez dalai mellett az elmúlt 10 év legnépszerűbb dalaiból válogattak.

2005-ben, tíz éve találkozott először Micheller Myrtill és Pintér Tibor jazz gitáros, és határozták el, hogy létrehozzák duójukat. Ennek apropója a közös örömteli zenélés mellett egy németországi ének-gitár verseny volt, ahol a legjobb 8 közé választották őket 2006-ban. A versenyre való felkészülés és a tapasztalások mind építő jellegűek voltak, amely után elkészítették első lemezüket 'Same As You' címmel. A lemez 2006-ben Fonogram-jelölést kapott 'Az év jazz albuma' kategóriában, függetlenként. 2009-ben londoni turné következett, amikor a Soho előkelő jazz klubjaiban koncerteztek: Vortex, Pizza Express Soho, Belgravia of Boisdale, stb. Ez a turné inspirálta második albumukat 'True Colors' címmel. 2010-ben teltházas önálló koncertet adtak az Új Színházban, amelyből koncert CD+DVD is készült, az est sztárvendége Tátrai Tibor volt.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

teljes_kepernyo_rogzitese_2018.07.15._150640.jpg

Akiknél talán csak Tom Waits játssza jobban a saját dalait.

Bonnie és Clyde plakát

Magyarországi ősbemutató és lemezbemutató a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Spirit of Astana

Ethno funkra és a csángó boogie-ra táncolt a tömeg az elmúlt hétvégén Kazahsztán fővárosában.