TAP FACTORY: Pécsre is berobban a világhírű ritmus és táncshow.

Helyszín: 
Időpont: 
2015. április 13. 19:00 - hétfő

Nyolc férfi, ütőhangszerek, tánc, akrobatika, sztepp és nem utolsó sorban rengeteg humor egy látványos showműsorban.

Április 13-án a Kodály Központban lép fel a legendás TAP FACTORY produkció. Aki szereti a STOMP-ot, a Lord of the Dance-t és a Cirque du Soleil-t, illetve kíváncsi arra, hogy milyen lehet mindez összegyúrva és újragondolva, az biztos nem fog csalódni. 2015 áprilisában először érkezik Magyarországra és rögtön négyállomásos turnéval indít a különleges produkció, mely az utcai zenétől a dobokon és a sztepptáncon keresztül az akrobatikáig mindent felvonultat, amitől szórakoztató és látványos lehet egy előadás. A hip-hop és az új cirkusz elemeit élőzenével vegyítő TAP FACTORY turné állomásainak Pécs mellett Budapest, Kecskemét és Veszprém ad helyet. Az indusztriális látványvilágot tükröző, egyszerre szexi és vicces előadás alatt a 8 szemrevaló pasi hordókon, autó felniken, közlekedési táblákon, „városi dobokon” diktálja a lüktető ritmust, ami hol erőteljesebben, hol könnyedebben kíséri a sztepp, az akrobatika és a tánc különleges kombinációjából álló műsort.

Az előadás producere, Patrice Marques nevéhez olyan show-k fűződnek, mint a Stomp vagy David Copperfield produkciói.  A világkörüli turné részeként hazánkba látogató, többszörösen díjnyertes produkciót pedig az a Vincent Pausanias hívta életre, aki számos szenvedélyes és nagy sikert aratott tapdance előadás koreográfusa és rendezője. És ha ez még nem lenne elég garancia a felhőtlen szórakozásra, az előadás táncosai is rátesznek egy lapáttal. A világ legkülönbözőbb részeiről érkező csapattagok között több világbajnok sztepptáncos – köztük Gilles Guenat és Jeremie Champagne -, urban dance és capoeira táncosok, kubai és afrikai ütősök és francia cirkuszi akrobaták is vannak, akik felléptek már a világ szinte összes ismertebb színpadán. A show táncosairól, a produkcióról, a felkészülésről és minden egyéb érdekességről, aktualitásról további információ elérhető a TAP Factory Hungary Facebook oldalán.

Patrice Fernando Marques-t az Atlanti-óceán mindkét oldalán látványos showműsorok energikus és nagyon kreatív producereként ismerik. Karrierje a szórakoztatóiparban 1979-ben kezdődött a Lido de Paris-ban. Öt évvel később az Egyesült Államokba költözött és a nemzetközi turné show, a Broadway On Ice produkciós menedzsere lett, amely olyan neveket sorakoztatott fel, mint az olimpiai világbajnok Dorothy Hamill és Scott Hamilton. Ezután New York-ba ment, ahol a KL Management-nél számos nemzetközi amerikai turnét menedzselt, olyanokét, mint David Copperfield, az Anything Goes With Mitzy Gaynor, a Camelot with Robert Goulet, a The King and I, és Az Operaház Fantomja. Patrice visszatért Európába és a LIDO de Paris első világturnéjának (Lido la Tournee) producere lett, amellyel 4 évig járták a világot. Ezt követően saját műsora, a Paris CanCan megalkotásába kezdett, mellyel több mint 5 éven át Európa, Ázsia és Ausztrália legnagyobb színházaiban léptek fel. Dolgozott a párizsi Disneyland-nek is, mint független tanácsadó, és a Celebrity Cruise line-nál, mint producer. Az elmúlt 10 évben Portugália három legnagyobb kaszinójának (Estoril, Lisbon, Figeira da Foz) műsorait készítette, mint például a Toujours Cancan, Sexy Lady, Dance Fever, Hot Legs, Showtime, és Flashback, és olyan híres produkciókat szervezett az országba, mint a Lord of the Dance, a Szentpétervári Jégbalett Társulat, a Crazy Horse, a Tango Pasion, és a Celtic Legends. Patrice jelenleg az UAU International-lel készít olyan közös műsorokat, mint a TANGO PASION, TAP FACTORY és egyéb folyamatban lévő projektek.

Paulo Dias egy látnok. 23 évvel ezelőtt feltette magának a kérdést: miért van az, hogy a legnagyobb műsorok, amelyek a világot járják, soha nem jutnak el Portugáliába? A válasz egyszerű volt: soha senki nem hívta őket! Paulo merészsége letette egy szórakoztató vállalat alapjait, amit azóta minőségi és érzelmekkel teli műsorairól ismernek el.  A Stomp, a Momix, a Slava, a Béjart Balett, és a Tap Dogs csak néhány a sikeres UAU produkciói közül, akárcsak a Broadway és a West End leghíresebb musical-jeinek eredeti verziói, mint a Chicago, a Macskák, a Miss Saigon, és a Grease. A színházi produkciók portugál nyelven történő előadása szintén egy UAU kezdeményezés, mellyel elérték, hogy újból tömegeket vonzzanak a színházakba. Portugáliát azonban az évek során kinőtték, így az UAU Spanyolországban is elkezdett műsorokat szervezni. Ez volt az első kísérlet a határok átlépésére, mely végül a Star Wars – A Kiállítás európai turnéjával vált valósággá.
És ez még csak a kezdet!

Hirdetés