2018. július 20. - péntek

Szeretlek Faust - Elmarad!

Kinyomtatom...
Helyszín: 
VAM Design Center
Időpont: 
2009. augusztus 28
Pozsgai Zsolt: Szeretlek Faust

2009. augusztus 28-án a VAM Design Centerben kerül megrendezésre Pozsgai Zsolt Szeretlek Faust című drámajátéka Mindszenthy József hercegprímás és Jávor Pál színész életéről.

A darab az Íme az Ember – Egy pápa arcai kiállítás kísérőeseményeként lesz látható, így az előadásra váltott jegyekkel aznap az érdeklődők megtekinthetik II. János Pál Pápát bemutató kiállítást is.

Pozsgai Zsolt: Szeretlek FaustPozsgai Zsolt: Szeretlek Faust 

A színdarab két főszerepét Lux Ádám (Mindszenthy József) és Kautzky Armand (Jávor Pál) alakítják. A cselekmény 1944-ben Sopronkőhidán játszódik. A börtönben két „híres rab”, Mindszenty József és Jávor Pál. Két ellentétes személyiség, két különböző életszemlélet. A hitét megszállottan őrző Pap, és a változásra mindig kész Színész. Kettejük időutazása alatt a Pap végignézheti saját életét, nem csak a múltját, a jövőjét is – és ezzel képet kaphatunk a magyar történelemnek fájdalmas századáról. Az előadásban megelevenednek, küzdenek a korral és egymással ismert, valódi alakok.

A további szerepekben:

  • I.Nő (Anya.Fegyőrnő, Ügyvédnő, ...): Fazekas Zsuzsa
  • II. Nő (Árva Margit, Anna, ...): Fazekas Andrea
  • I.Férfi (Rákosi, Szálasi, Bíró, ...): Ifj. Jászai László
  • II. Férfi (Zakar, Kodály, Fegyőr, ...): Tóth Tamás

Jegyek a Ticketpro országos hálózatában és a helyszínen kaphatóak 3500 Ft-os áron.

Frissítés 2009. augusztus 6.: A rendezvény technikai okok miatt elmarad!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

fotó Éder Vera

Florian Zeller: A kulisszák mögött - 2018. július 18. 20.30 (esőnap: július 19.)

Cindarella jelenet

Az ExperiDance legújabb szuperprodukciója a Cinderella 2018. július 21-én a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán látható.