2018. február 19. - hétfő

Engedjétek hozzám a gyermekeket

Kinyomtatom...
Helyszín: 
VAM Design Center
Időpont: 
2009. július 11. 16:00
Böjte Csaba

2009. július 11-én, szombaton, 16 órától az „Íme az ember – Egy pápa arcai” kiállításon „Engedjétek hozzám a gyermekeket!” címmel tart előadást a VAM Design Centerben II. János Pál pápáról és a gyerekekről a karitatív tevékenységéről már jól ismert Böjte Csaba.

Az előadás keretében Csaba testvér könyveinek árusítására, majd utána azok dedikálására is sor kerül. Az eseményen a kiállításra szóló, aznapra érvényes belépőjeggyel lehet részt venni.

Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekmentő szolgálata mondhatni a nulláról indult. 1992 óta foglalkozik Romániában olyan gyerekekkel, akik vagy az utcára kerültek, vagy a családi helyzetüknél fogva szorulnak gondoskodásra. Ma már több mint ezerötszáz rászorulót segítenek karitatív alapon.

Böjte CsabaBöjte Csaba

Csaba atyának fiatalon kellett átélnie, hogy a román rendőrség gyakorlatilag halálra kínozta az édesapját. A harag és az elkeseredettség sötétsége döbbentette rá arra, hogy csak a szeretet világosságával lehet győzni. Ezért teremt otthont számos rászoruló gyermeknek, akik ezt a fényt megtapasztalhatják, és később majd tovább is adják.

“Szeretném a magyarság figyelmét az élet felé fordítani. A gyermeki élet pedig maga a csoda. Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni – Istennel való találkozás. Jézus azt mondta: aki egyetlent is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be.” - Böjte Csaba

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Az élethosszig tartó csúcsteljesítmény titka az amerikai futball sztárjától.

fotó Álomgyár Kiadó

Álneve miatt sokan azt sem tudták, hogy Borsa Brown magyar.

plakát

A Kossuth-díjas ének- és mesemondó egész estés műsora Budakalászon.