2018. július 20. - péntek

Engedjétek hozzám a gyermekeket

Kinyomtatom...
Helyszín: 
VAM Design Center
Időpont: 
2009. július 11. 16:00
Böjte Csaba

2009. július 11-én, szombaton, 16 órától az „Íme az ember – Egy pápa arcai” kiállításon „Engedjétek hozzám a gyermekeket!” címmel tart előadást a VAM Design Centerben II. János Pál pápáról és a gyerekekről a karitatív tevékenységéről már jól ismert Böjte Csaba.

Az előadás keretében Csaba testvér könyveinek árusítására, majd utána azok dedikálására is sor kerül. Az eseményen a kiállításra szóló, aznapra érvényes belépőjeggyel lehet részt venni.

Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekmentő szolgálata mondhatni a nulláról indult. 1992 óta foglalkozik Romániában olyan gyerekekkel, akik vagy az utcára kerültek, vagy a családi helyzetüknél fogva szorulnak gondoskodásra. Ma már több mint ezerötszáz rászorulót segítenek karitatív alapon.

Böjte CsabaBöjte Csaba

Csaba atyának fiatalon kellett átélnie, hogy a román rendőrség gyakorlatilag halálra kínozta az édesapját. A harag és az elkeseredettség sötétsége döbbentette rá arra, hogy csak a szeretet világosságával lehet győzni. Ezért teremt otthont számos rászoruló gyermeknek, akik ezt a fényt megtapasztalhatják, és később majd tovább is adják.

“Szeretném a magyarság figyelmét az élet felé fordítani. A gyermeki élet pedig maga a csoda. Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni – Istennel való találkozás. Jézus azt mondta: aki egyetlent is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be.” - Böjte Csaba

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Éder Vera

Florian Zeller: A kulisszák mögött - 2018. július 18. 20.30 (esőnap: július 19.)

Cindarella jelenet

Az ExperiDance legújabb szuperprodukciója a Cinderella 2018. július 21-én a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán látható.

Bonnie és Clyde plakát

Magyarországi ősbemutató és lemezbemutató a Városmajori Szabadtéri Színpadon.