A hallgatás napja a Budapest Music Centerben

Időpont: 
2015. október 11. 10:00 - 22:30 - vasárnap

Október 11-én10:00 - 22:30-ig a Concerto Budapesttel.

Október 11-én egy különleges - és terveik szerint hagyományteremtő - fesztivállal örvendeztetik meg a zenerajongókat: a Concerto Budapest egy egész napra a BMC-be költözik, ahol a nap során elhangzó koncertek szinte az összes termet megtöltik.

A programban a bemutatók (Vidovszky László és Csalog Gábor egy-egy műve) magyarországi bemutatók (Olivier Messiaen-tól, Steve Reichtől és Eötvös Pétertől) és a magyar közönség számára alig ismert szerzők (többek között Giya Kancheli és Tan Dun) művei mellett az Új Zenei Stúdió alapítóinak szerzeményei is megjelennek, és Ligeti György és Kurtág György darabjai is kihagyhatatlanok. Fiatal magyar vonósnégyesek mutatkoznak be, és zenei filmritkaságok is várják a látogatókat.

A klasszikus repertoárból elhangzik J.S. Bach összes szóló zongoraversenye, ráadásul a nap folyamán Bach A fúga művészete című művének legkiválóbb felvételeit is lejátsszák, amelynek partitúráját kivetítőn követhetik az érdeklődők. A nap vendégei között hallhatjuk a Concerto Budapest régi muzsikus barátait is (Amadinda Ütőegyüttes, Csalog Gábor, Lakatos György, Rácz Zoltán) és számos ifjú tehetséget is (Ránki Fülöp, Fejérvári Zoltán, Balog József).

A zongoraversenyek szólistái ezen a napon:
Bach: g-moll zongoraverseny BWV 1058 - Balog József
Bach: A-dúr zongoraverseny BWV 1055 - Kemenes András
E-dúr zongoraverseny BWV 1053 - Kemenes András
D-dúr zongoraverseny BWV 1054 - Fejérvári Zoltán
f-moll zongoraverseny BWV 1056 - Ránki Fülöp
F-dúr zongoraverseny BWV 1057 - Fejérvári Zoltán
d-moll zongoraverseny BWV 1052 - Csalog Gábor

A hallgatás napja
Concerto Budapest – UMZE – BMC
Művészeti vezetők: Keller András és Rácz Zoltán
További információ és részletes műsor a honlapon.

Hirdetés