2018. december 19. - szerda

Alul semmi - bemutató október 30-án a Tháliában

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Thália Színház
Időpont: 
2015. október 30. 19:00 - 22:00
Alul semmi plakát

Simon Beaufoy a Fox Searchlight Pictures mozifilmje alapján a Thália Színház saját előadása.

Sheffield. Két munkanélküli darukezelő csodálatos tervet eszel ki: férfisztriptízzel keresnek pénzt, hogy kisiklott életüket helyrehozzák. Elragadó, megindító történet a bolondos szervezésről, melynek végén összeáll a csapat. „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!” A legendás film színpadi változatának magyarországi ősbemutatója.

Szereplők:
Gaz: Szabó Győző, David: Nagy Viktor, Gerald: Vida Péter, Guy: Pindroch Csaba
Kese: Bán Bálint, Lompos: Tamási Zoltán, Mandy: Schell Judit, Linda: Gubás Gabi
Jeanie: Fodor Annamária, Nathan: Kozma Ákos / Gál Kristóf
Sharon, Annie, Szocmunkás, 2. HR-es: Tóth Eszter
Alan, Munkanélküli: Hunyadkürti István, Barry, Alf, 1. HR-es, 1. Rendőr: Mózes András, Brian, 1. Férfi, 2. Rendőr: Hajmási Dávid, Reg, Munkanélküli: Kálmán János
Munkanélküli: Nagy Imre
Jelmeztervező: Velich Rita, Díszlettervező: Cziegler Balázs, Koreográfus: Tihanyi Ákos, Súgó: Serfőző Andrea, Rendezőasszisztens: Hatvani Mónika
Fordította: Hamvai Kornél
Rendezte: Réthly Attila

A darab a 80-as évekbeli Angliában játszódik, ahol a recesszió hatására rengetegen válnak munkanélkülivé. Gaz, az acélipari munkás – darukezelő – szintén elveszíti munkáját és emiatt kilátástalan helyzetbe sodródik. Meglát egy plakátot, amin férfisztriptízt hirdetnek. Csodálkozva tapasztalja, hogy a műsornak mekkora a sikere, és hogy ne veszítse el gyermekének láthatását – mivel a törvény által előírt gyerektartással is hosszú hónapok óta tartozik – azt találja ki, hogy rábeszéli a munkanélküli hivatalban nap, mint nap sorban álló kollégáit, hogy csináljanak egy hasonlót.
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre világszerte visszatér a mozikba.

Csíksomlyói passió

Egy színházi előadás zarándokútja.

jelenet

Eisemann Mihály - Zágon István - Nóti Károly zenés vígjátéka - premier december 15-én.