2018. szeptember 20. - csütörtök

Életre kel az Apácashow!

Kinyomtatom...
Helyszín: 
VAM Design Center
Időpont: 
2009. augusztus 30. 20:30
Lumen Christi

2009. augusztus 30-án 20.30 órai kezdett fergeteges gospel koncert búcsúztatja az Íme az Ember- egy pápa arcai kiállítást. A hazai gospel zene egyik legismertebb képviselője a Lumen Christi előadásában többek között az Apácashow I-II című filmek betétdalai, illetve tradicionális afro spirituálék átiratai valamint díjnyeretes számok csendülnek fel a kortárs gospel világából.

A Lumen Christi gospel kórus, melyet fiatal amatõr énekesek és zenészek alkotnak, már 11 éve mûködik. Idõközben 3 lemezük jelent meg, és számos helyen adtak koncertet. Õk a “fekete gospel” zene hazai képviselõi, a néger spirituálé alapjára építkező dalaikat jellegzetesen egyéni felfogásban adják elõ: saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére; így alakul ki saját, egyéni zenei világuk. A megtalált zene és az új utak keresésének öröme az, ami a koncertjeiken mosolyukból felénk árad. Rendkívül vidám, lendületes és energikus produkció.

„Gospel kórusunk budapesti kötõdésû: otthonunk a Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia. A gospel éneklésen túl ifjúsági kórusa is vagyunk templomunknak, ahol minden hónap elsõ vasárnapján, a délelõtti szentmisén éneklünk.”

Lumen ChristiLumen Christi

Tavaly, a grazi Kórusolimpián ezüst diplomát szereztek. Erről Gergó Lajos karvezető így nyilatkozott, közvetlen a nagy esemény után: „Megjöttünk Grazból, óriási élményekkel. A minősítő versenyen ezüst diplomát kaptunk. A döntőbe csak arany fokozatosok kerülhettek. Ebben a fantasztikus nemzetközi mezőnyben öröm volt már azt tudni, hogy ott lehettünk. A koncertünk végén állva tapsolt a szép számú közönség. Maga a díjkiosztó gála is nagy élmény volt, ahol mi is átvehettük a diplománkat.”

A legfrissebb hírek a Lumen Christiről: "Az idei évben új hangzást is kipróbáltunk. Bővítettük a repertoárunkat néhány számmal a soul/gospel világából. Ősszel pedig részt veszünk Olaszországban a Canto Sul Garda nemzetközi kórusversenyen a gospel kategóriában."

A Lumen Christi gospel kórus vezetõje: Gergó Lajos.

Műsor:

 1. Get together (Tore W. Aas)
 2. Oh Happy Day (Edwin R. Hawkins)
 3. This Train (Trad.)
 4. Singing with a Sword in my Hand (Trad.)
 5. Oh when the Saints (Trad. Arr. John Rutter)
 6. Hail Holy Queen (Trad. Arr. Marc Shaiman)
 7. Go tell it on the Mountain (Trad. Arr. John Carter)
 8. Every Time (Trad.)
 9. Swing Low, Sweet Chariot (Trad.)
 10. I will follow him (E. Bersenkowitsch)
 11. Order my steps (Glenn Burleigh)
 12. Soon and very soon (Andraé Crouch)
 13. Come and go with me (Edwin R. Hawkins)
 14. Joyful, joyful (Beethoven, Arr. Mervyn Warren)
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.

Papaver Cousin

A Papaver Cousins az A38-on mutatja be második nagylemezét.