Halfesztivál a Millenáris Parkban

Helyszín: 
Időpont: 
2016. február 12. 10:00 - péntek - 2016. február 14. 22:00 - vasárnap

A IV. Budapesti Halfesztivál 2016. február 12-től 14-ig várja a halételek szerelmeseit.

Európa legnagyobb halfesztiválja több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat új helyszínen, a Millenáris Parkban február 12-től 14-ig. A fellépők között Caramel, Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, 100 Folk Celsius és a Beatrice. Az idei évben több mint 200 kiállítóval találkozhatnak, akik számos különlegességgel, például szegedi óriásbográccsal és óriás harcsasütéssel készülnek. A szervezők ígérete szerint a gasztrofesztiválon minden halból lesz, még a kolbász is. A látogatók világkonyhával, halászléfőző versennyel, a legkiemelkedőbb hazai séfek halpárbajával és külföldi halételekkel is találkozhatnak.

"A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában - mondta Necz István, a IV. Budapesti Halfesztivál főszervezője. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. Az idei rendezvényen kitüntetett figyelmet kap a szürkeharcsa, vizeink legnagyobb hala. Fontosnak tartjuk azt is, hogy túllépve a hagyományos halászlé fesztiválokon, a klasszikus hazai gasztronómián túl egy kis egzotikumot csempésszünk az eseménybe. A jellegzetes magyar halételek mellett korábban kis ázsiai orosz hangulattal fűszereztük a kínálatot. A nagy sikerre való tekintettel a IV. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé tesszük, ugyanis a magyar ízek mellett nem csak az ázsiai -, hanem a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetünk. A rendezvényen megtalálhatóak lesznek az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus Sushi-n, a Pad Thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon (tengeri süllő), az afrikai tüdős harcsa szalámin át egészen az amerikai Fish& Chipsig".

A rendezvénnyel szeretnék a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékei (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizei tisztasága védelmének fontosságára. Mint minden évben, 2016-ban is Magyarország kiemelkedő halas szakmai szervezetei, halgazdaságai csatlakoznak a rendezvényhez. A IV. Budapesti Halfesztivál a gasztronómiai élmények mellett könnyűzenei koncertekkel, interaktív horgászfaluval, élőhal bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat egész hétvégén.

Állandó programok minden nap 10.00-22.00 között:
- Szegedi Óriásbogrács
- Bajai Halászléfőzők
- Nemzetek halkonyhái
- Óriásharcsa bemutató és sütés
- Horgászbörze Nagysátor
- Halfesztiválok utcája, ahol hazánk legnagyobb vidéki halfesztiváljai mutatkoznak be
- Ingyenes, fűtött gyermek játszóház, korabeli mesterségek kipróbálása az egész családnak.
- Halászfalu eredeti halász eszközökkel, élmény horgászattal
- Tavi akváriumok, melyben hazánk vizeinek élővilágát mutatják be
Jegyárak: Napijegy: 1990 Ft
14 éves kor alatt a belépés ingyenes
Február 12-én, torkos pénteken a diák és nyugdíjas jegy 990 Ft-ba kerül kedvezményesen.