PLEASE-MAAK kiállítás

Helyszín: 
Időpont: 
2009. augusztus 18. 18:00 - kedd - 2009. augusztus 29. 0:00 - szombat

Harmadszor lép nagyközönség elé a MAAK design csoport, ezúttal a csoport három alkotójának közös munkáit tekinthetik meg a látogatók.: Zaboeva Anna extravagáns cipőkollekcióit és kiegészítőit, Boltresz Attila divatfotóit és Hajas Ági kísérleti cipőbútorait.

A MAAK design csoport törekvése, hogy a különböző művészetek integrációjával egy-egy alkotás nemcsak egymás melletti viszonyban, hanem egymás szerves részeként születhessen meg, ezzel egy új egységet hozva létre. Az alkotások a természetközeli, letisztult formavilág jegyében születnek, akár a természetest meghagyva a maga megbontatlan, teljes mivoltában.

A csoport alkotói filozófiája hazánkban még szinte ismeretlen, de Japánban egy ősi irányzathoz közel álló szemléletmód, minek alapján méltán nevezhetik alkotásaikat wabi-sabi alkotásoknak.
Jelentése: a valóság szépsége a maga tökéletlen, természetes, múlandó voltában.

"A wabi-sabi egy élet minőség, egy filozófiai irányzat, egy szépség idea, de mindenekelőtt egy belső tapasztalat, amely megváltoztatja az utat és segít megélni a pillanatot, megtalálni a harmóniát a leghétköznapibb rítusainkban is." (Leonard Koren)

A Pleasemachine és a MAAK design első közös alkotásai is bemutatásra kerülnek, ahol a cipő és a bútor kapcsolatának újrafogalmazása mellett a természetes anyagok (fa, bőr) is kölcsönösen visszavezetésre kerül mind a cipő, mind a bútorkészítésbe. A kiállításon egy olyan cipőtárolót is megtekinthetnek a látogatók, amelynek magalkotása során a bútor illetve a cipőtervező szoros együttdolgozásban hozza létre a művet, így képezheti a cipő szerves részét a bútornak.

A Stúdióról többet: http://www.archtv.hu/video/jelek-%E2%80%93-maak-design-csoport-kiallitasa

A wabi-sabi-ról többet: http://www.wabisabi.hu/Kagylo.pdf

Hirdetés