2018. február 21. - szerda

Öko Design Fesztivál

Kinyomtatom...
Helyszín: 
VAM Design Center
Időpont: 
2009. szeptember 3 - 2010. március 3
Design flower

A 2009. szeptember 3. és 2010. március 3. között zajló budapesti Öko-Design Fesztivál is része a nemzetközi Baltic Sea Festival keretén belül megrendezett EUNIC Green Design kiállításnak. Dániából egy bicikli kiállítás, valamint egy festmény kiállítás, Finnországból ékszerek; Észtországból pedig Beszélő ruhák érkeznek Budapestre.

A környezetvédelem területén napjainkban az egyik leghangsúlyosabb szerepet a hulladék-újrahasznosítás témaköre kapja.

A hulladék felhalmozódás problémájával foglalkozó rendezvénysorozat megoldásokat keres és kínál a hulladék felhasználására, valamint képződésének megelőzésére.

Mindeddig nem volt Magyarországon az öko-design témájában ilyen léptékű, átfogó, megfelelő tematikájú és minőségében kimagasló rendezvénysorozat.

Design flowerDesign flower

Látványos, meghökkentő, ötletes, humoros és művészi értékeket hordozó alkotásokat sorakoztat fel, mint egyfajta design-demonstráció.

A fesztivál ideje alatt „Design-séta a szemétdomb körül” címmel, fiatal magyar képző- és iparművészek is bemutatkoznak. A magyar alkotók hulladékból készített design-tárgyai, bútorai, szobrai és festményei láthatók a VAM Design Centerben. A hat hónap során konferenciák, előadások, workshopok, divatbemutatók, képző-és iparművészeti alkotások segítik a látogatók tájékozódását a környezetvédelem, újrahasznosítás fontosságát körbejáró kérdésben.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.