2019. február 23. - szombat

Tükröm, tükröm…

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Molnár Ani Galéria
Időpont: 
2009. szeptember 17 - 2009. november 6
Ágnes Lőrincz: Jó érzés

Ágnes Lőrincz és Katharina Roters festőnők látásmódja közti átjárhatóság a kiállítás címében foglalt Tükör gondolatában rejlik. Egyikük a látszatvilágnak tart tükröt, modelleken keresztül a divat felszínességét is idézve. Másikuk saját magát modellként használva egy absztrahált test fogalmában merül el a tükör fizikális használata által.

Ágnes Lőrincz 1959-ben született Székelykeresztúron, 1985-óta Németországban 2008- óta Berlinben él, mint elismert képzőművész.
Festészete laza és nagyvonalú, amely olykor merész, pop-artos felhangokat ölt. Témaként érdekli a divat felszínessége és az emberi érzelmek ezzel szembeni kontrasztossága. Természetesen a festészeti technika is fontos szerepet játszik számára, ami sokszor progresszív és kísérletező hangulatú: a textil anyagok kollázs-szerű használata ellentétben áll a festett felületek precíz hatásával.

Katharina Roters 1969 Kölnben született, de részben Magyarországon alkot, Pécsett a mesterképzőt végzi Keserű Ilona vezetésével. Munkáiban a test észlelése, határai, tér- és időbeli konstrukciója foglalkoztatja. Földre terített, nagyméretű vásznaira ülve saját testrészeit festi meg tükör segítségével, pixel-szerűen alkalmazott gazdag színpalettával. Ennek a "képbelépős" módszernek a segítségével feloldódik a szem által érzékelt hagyományos perspektíva.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A tárlat megnyitója egyúttal az ösztöndíjat elnyert művészek köszöntése is 2019. február 15-én.

plakát

Időutazás és újratalálkozás a magyar reklámfotózás meghatározó alkotójának emlékezetes képei által.

Stepping Stone Falls, 2016 (Triptichon) © Matthew Brandt / A Yossi Milo Gallery New York jóvoltából

Kiállítás a Mai Manó Házban 2019. február 1-étől.