2018. november 15. - csütörtök

Tony Cragg kiállítás

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Knoll Galéria
Időpont: 
2009. szeptember 10 - 2010. január 9
Tony Cragg: Digital Skin

2009. szeptember 10-én, csütörtökön 19 órától látható Tony Cragg-nek az utóbbi időszakban készült munkáit bemutató kiállítás a budapesti Knoll Galériában.

Tony Cragg szobrait a bécsi Unteres Belvedere tavaly együtt mutatta be Franz Xaver Messerschmidt 18. századi szobrász híres karakterfejeivel (amelyből a Szépművészeti Múzeumban is található három), most pedig a KnollGalériaBudapestben láthatók az utóbbi időben készült munkái.

KnollGalériaWien&Budapest és Cragg sikeres együttműködése a `90-es évek elején kezdődött, melynek kapcsán ez idő alatt 15 retrospektív kiállítása volt látható közép- és kelet-európai múzeumokban, utoljára 2005-ben a moszkvai Művészek Központi Házában.

Tony Cragg: Digital SkinTony Cragg: Digital Skin

Cragg munkáiban - kvázi klasszikus szobrászként - a szabadon álló, körbejárható szobrokra koncentrál, amelyekért a legnagyobb elismerésnek számító díjakat kapta meg (többek között a Turner-díjat 1988-ban, majd a Piepenbrock szobrászati díjat 2002-ben, 2007-ben pedig a Praemium Imperialé-t), s a legfontosabb nemzetközi képzőművészeti eseményekre és múzeumokba kapott kiállítás-meghívásokat (1996-ban például a párizsi Pompidou Központba, 1997-ben a Velencei Biennálére, 2008-ban pedig a bécsi Unteres Belvedere-be).

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.