Turnézik az újra összeállt a Mr. Big

Jegyár: 
7900 Ft
Időpont: 
2009. szeptember 27. 0:00 - vasárnap

Persze mindez nem töltene el minket akkora örömmel, ha pont Magyarországot nem érintené a kultikus hard rock csapat. A júniusi japán koncertek sikere után nem kellett sokat várni az Európa-turné bejelentésére sem: Budapesten szeptember 27-én lép fel a Mr. Big, a Diesel Klubban (volt E-klub).

Az 1988-ban alakult zenekar - első lemezük 20. évfordulóját megünnepelendő - ismét eredeti felállásban koncertezik. A tagok önállóan is hatalmas sikereket értek el, elég csak Billy Sheehan basszusgitáros-fenoménra vagy a nemrégiben nálunk járt Paul Gilbertre gondolni. Persze lenyűgöző tudásuk nekik sem érvényesülne zenekarként a Mr. Big-ben, ha nem olyan dobos ülne mögöttük, mint Pat Torpey és a mikrofont nem Eric Martin tartaná.

A zenekar megalapítását Billy Sheehan vállalta magára, miután elhagyta David Lee Roth szólócsapatát (ahol egy bizonyos Steve Vai volt akkoriban a szólógitáros). A többiek is kellő hírnevet szereztek ekkorra már a szakmában: Paul Gilbert a negyedik Racer X lemezén volt túl, Torpey Robert Planttel turnézott, Eric Martin pedig szólócsapatával koncertezett - éppen a ZZ Top előtt.

Legsikeresebb lemezüket 1991-ben adták ki Lean Into It címmel, rajta olyan slágerekkel, mint a "To Be with You" (15 országban listavezető volt! – nehéz olyat találni, aki ne ismerné), "Just Take My Heart" és a "Green-Tinted Sixties Mind".Innentől fogva töretlen volt a sikerük, az 1993-as Bump Ahaed és az 1996-os Hey Man lemezeikkel az ázsiai országokba is sikerült betörniük, Live At Budokan koncertlemezük kizárólag csak Japánban jelent meg. Ezért is kezdték a visszatérő koncertjeiket pont a szigetországban, ahol a siker természetesen nem maradt el.

Paul Gilbert 1997-ben egy időre elhagyta a zenekart, hogy ismét a Racer X-re koncentrálhasson; a Poison gitárosával, Richie Kotzen-nel készítettek még két stúdióalbumot, mígnem 2002-ben feloszlottak. Viszont idén újra alkalmunk nyílik megnézni a hard rock kiválóságait, talán utolsó alkalommal, az eredeti, legsikeresebb felállásukban.

Igényes rockzene, virtuóz szólók és hatalmas slágerek - ezekre lehet elsősorban számítani a Mr. Big hazai koncertjén, melyre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

Hirdetés