2018. szeptember 24. - hétfő

Gergye Krisztián Társulata a MODEM-ben

Kinyomtatom...
Időpont: 
2009. szeptember 11
Gergye Krisztián: Messiások

A MODEM nagy sikerű Messiások kiállításának társprogramjaként december végéig havonta egy alkalommal kerül Gergye Krisztián azonos címet viselő kortárs táncelőadás-sorozatának bemutatóira, amelyek a kiállítás ihletésére születnek és csak a MODEM-ben tekinthetők meg.

A hazai kortárs táncélet egyik legmarkánsabb képviselője, Gergye Krisztián és társulata a Messiások kiállítás társprogramjaként mutatkozik be Debrecenben. Az azonos címet viselő, „apokrif ikonosztáz” műfajmegjelölésű táncelőadás-sorozat a személyes Isten-viszony megfogalmazására tesz kísérletet. A koreográfus, akinek gyakran szolgálnak mitológiai témák és képzőművészeti alkotások darabjai ihletforrásául, most elsősorban a test és a tánc felől közelít a (z ön)megváltás kérdéséhez.

„Nem a régi és a modern ikonok illusztrálásából indulunk ki, hanem a táncos testének őskép(zet)ekre való reakcióját állítjuk a vizsgálódás középpontjába: a képbe helyezkedés, a festményben létezés állapotából a test nyelve általi kiszólással. A tánc ugyanis, mint a test önsanyargatásának egyik formája, olyan speciális aszkézist mutathat fel, amely által rákérdezhetünk az ember világba vetettségének értelmére” – nyilatkozta Gergye Krisztián.

Gergye Krisztián: MessiásokGergye Krisztián: Messiások

A Messiások kortárs táncelőadás-sorozat Apokrif ikonosztáz című első előadására a Debreceni Alternatív Színházi Szemle felvezetéseként a nyitónapon, szeptember 11-én, pénteken 15 órakor kerül sor a fesztiválklub helyszínén, a MODEM belső udvarán.

A MODEM szeptemberben ünnepli fennállásának 3. évfordulóját. Ez alkalomból a hónap utolsó hétvégéjén egész napos rendezvényekkel várják a látogatókat. A születésnapi program részeként szeptember 25-én, pénteken 19 órától lesz látható a Gergye Krisztián Társulata előadássorozatának második darabja, Megkísértés címmel.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 1 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

Helyszín: 
Várkert Bazár
Időpont: 
2018. szeptember 20. 19:00
plakát

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban.

Centrál Színház

Szeptember 16-án Centrál-nap a Révai utcában és színes programok a színházban.