XI. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál

Időpont: 
2009. október 1. 0:00 - csütörtök - 2009. október 4. 0:00 - vasárnap

Idén ismét világsztárok látogatnak el Gödöllőre, ahol 11. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Hárfafesztivált. Fellép az angol Catrin Finch, az osztrák Monika Stadler és az orosz Maria Krushevskaya, aki az amerikai hárfaverseny győztese is egyben. A koncertek mellett az érdeklődők testközelben találkozhatnak különböző hárfákkal, a hárfairodalom legismertebb műveivel és hangszerkiállításon is részt vehetenek.

A nyitóhangversenyen a könnyebb műfajok kedvelőinek érdeklődésére is számot tarthat Monika Stadler koncertje, aki Piazzola és saját szerzeményeit adja elő, énekét hárfajátékával kíséri. Maria Krushevskaya, az amerikai hárfaverseny győztesének estjén Bach híres d-moll toccata-ja mellett Liszt, Salzedo, Csajkovszkij művei, átiratai is elhangoznak.

A fesztivál valószínűleg legnagyobb érdeklődéssel várt hangversenye az angol Catrin Finch vendégjátéka lesz, melyen első alkalommal hallhatjuk Bach Goldberg variációk című művét hárfaátiratban. Az előadás már világszerte nagy sikert aratott, a hanglemez is számos díjat és elismerést nyert el.

Október 4-én, vasárnap este a fesztivál záróakkordjaként Vigh Andrea, a fesztivál művészeti vezetője hárfabemutatót tart, mely az elmúlt 10 év alatt felmerült közönségigényt tükrözi.

Program:

  • 2009. október 1. (csütörtök) 19 óra Monika Stadler (Ausztria)
  • 2009. október 2. (péntek) 19 óra Maria Krushevskaya (Oroszország)
  • 2009. október 3. (szombat) 19 óra Catrin Finch (Anglia)
  • 2009. október 4. (vasárnap) 19 óra Vigh Andrea

Hirdetés