A Hurts elnyerte a "Legjobb Új Banda" címet az NME Awardson

Hatalmas gratuláció a Hurtsnek, aki megnyerte az NME Awards "Legjobb Új Banda" kategóriáját (olyan kemény ellenfelekkel szemben, mint Liam Gallagher új bandája, a Beady Eye) a múlt éjjel, a londoni Brixton Academyben lezajlott átadási ceremónián. A közönség emellett a "Wonderful Life"-ot is hallhatta a fiúk lenyűgöző előadásában, melyet a héten a T4/Channel 4, majd az NME TV is lead.

Az NME-díj csak a megkoronázása volt ennek hétnek a Hurts számára Nagy Britanniában, ahol albumeladásaik 250%-kal nőttek az elmúlt heti adatokhoz képest, és ezzel ismét Top30-ba kerültek, köszönhetően múlt heti fellépésüknek múlt héten a Graham Norton TV showban, ahol legújabb hazai kislemezdalukat, a "Sunday"-t adták elő, mely már Top20-ban szerepel az airplay listán a szigetországban.

Theo és Adam, miután videóik összesített YouTube nézettsége már meghaladja a 33 milliót, egy elképesztő új klippel is jelentkezett tegnap a "Sunday" című dalhoz, melyet Romániában forgatták Wiz rendezővel (ahogy korábban a "Better Than Love"-ot is). Az újabb zseniális alkotás ezúttal egy teljesen új, a Hurstől szokatlanul színes látványvilágba kalauzol bennünket, mely egyszerre bizarr és lenyűgöző - de mi mást is várhatnánk a Hurtstől?

Európa többi részén még "Stay" című slágerük hódít, mely #3 pozícióban debütált a német kislemezlistán múlt héten több mint 55.000 letöltéssel, így várhatóan ez is eléri hamarosan az arany szintet, ahogy korábban a Wonderful Life is. A kislemez Svájcban #6, míg Ausztriában #12 pozícióban debütált az eladási listán, míg az airplay listákon is egyre feljebb kerül, már Top40-ben szerepel az összesített európai rádiós listán, továbbra is erősen tartja #3 pozícióját Németországban, már #19 Ausztriában, #4 Svájcban, #8 Lengyelországban és #19 Ukrajnában.

Múlt héten a Hurts hazánkban is nagy elismerést kapott, hiszen "Happiness" című debütáló albumukat Fonogram-díjra jelölték "Az év külföldi alternatív albuma" kategóriában. Hogy a Hurts lesz-e a befutó, az jövő héten, március 2-án este derül ki az idei díjátadón! A fiúk ezen felül továbbra esélyesek még a március 3-án megrendezésre kerülő Swiss Music Awardson a "Legjobb Nemzetközi Felfedezett" kategóriában és ugyanebben a kategóriában a március 24-én esedékes német Echo Awardson is.