Szárnyakat kap a főváros a hétvégén

A rajongók a Red Bull Air Race legendáival is találkozhatnak a tököli reptéren.

Gondoltál már arra, hogy egy deszkával meglovagold a Duna hullámait? Vagy szívesen futnál inkább szabadon a rakparton? Ilyen és ehhez hasonló programokban lehet része annak, aki hétvégén kilátogat a Red Bull Air Race budapesti futamára. A világ legjobb pilótáinak 370km/órás sebességű versengése mellett számtalan program várja az érdeklődőket - szárazföldön és vízen egyaránt. A rendezvény elmaradhatatlan része Besenyei Péter műrepülő legendánk bemutatója, amelyet szombaton és vasárnap is megcsodálhat a közönség.

A kétnapos, ingyenesen látogatható rendezvény nem csak a sportág rajongói számára kecsegtet egyedülálló kikapcsolódási lehetőséggel a hétvégére. A levegőben a Red Bull Air Race versenyzői mellett feltűnik majd a sportág keresztapjaként ismert műrepülő világbajnok Besenyei Péter is, aki egyedi bemutatójával kápráztatja el a közönséget. Emellett Takáts Pál paramotoros produkciója sem lesz hétköznapi látvány. A Red Bull világszerte kuriózumnak számító történelmi repülőgép flottája, a Flying Bulls is áthasít majd a Duna felett, a legkülönlegesebb légi járművekkel. Vasárnap pedig a világ egyik legnagyobb repülőgépét, egy Boeing C17 Globemaster-t csodálhatnak meg élesben a Duna partjáról a rendezvényre kilátogatók.

A budapesti verseny látképének központi eleme a Duna, így nem csak a levegőben, de a folyón is különleges programokra lehet számítani. Szombaton mindenki lehetőséget kap, hogy hazai hírességekhez és sportolókhoz csatlakozva délben egy közös SUP-olás keretein belül élvezze Buda és Pest festői látványát. Ám itt nem érnek véget a vízi programok, az érdeklődők a vasárnap folyamán megtekinthetik Szóláth Szebasztián wakeboard világbajnok bemutatóját is, aki a parlament előtt száll majd vízre, és a leglátványosabb trükkökkel igyekszik elkápráztatni a nézőket.
Szárazföldi programokból sem lesz hiány a hétvégén: szombaton és vasárnap a Gravity Academy Trial biciklis csapat akrobatikus show-ját, Horgas Péter parkour bemutatóját, Gyenes Pál flatland bike műsorát tekinthetjük meg, de ott lesz Hajagos Máté freestyle focis is, aki olyan dolgokat művel a labdával, amelyeket még a VB-n sem láthatunk. A hangulatot DJ R'nold és DJ QC lemezlovasok párbaja fokozza.

A hétvége fő látványossága természetesen a Red Bull Air Race versenye lesz. Pénteken 17 és 18 óra között a pilóták autogramot osztanak a tököli reptéren, majd szombaton a kvalifikációs fordulókat, vasárnap pedig a döntőket tekinthetik meg a nézők. A budapesti futam a nyolc állomásból álló szezon felét jelzi, ahol bármi megtörténhet. A tabellát jelenleg holtversenyben vezető Michael Goulian és Matt Hall számára kiváltképp kritikus jelentőségű lesz a hétvégén elért helyezés, így rendkívül izgalmas, kiélezett versenyre számíthatunk.