Dr. Illés Györgyi: Kezdők és hadarók

Retorika és beszédtechnikai kézikönyv vezetőknek.

"A hatásos beszéd olyan, mint az atomenergia. Építeni és rombolni is képes. Pontosan céloz, óriási erejével világokat növeszthet és tüntethet el, de mindenképpen elsöprő, zsigerekig ható."

Miért sminkelt matrjoska babává valakit a primadonna? Hogyan került bajba hazánk egyik legmeghatározhatóbb politikusa, és vajon igaz-e, hogy a nőknek férfiakká kell válniuk, ha jó vállalatvezetők akarnak lenni?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a szerző legújabb könyvében, a Kezdők és hadarókban. A beszédtechnika könyvként és szórakoztató irodalomként is egyaránt kiváló olvasmány minden fejezetében az író egy személyes történetét ismerhetjük meg, amiben a színház, a politika és a vállalatvezetés zárt világát is közelebbről megismerhetik az olvasók. A fejezetek második felében pedig elméleti megközelítésben ismerhetjük meg a helyes beszédtechnika alapjait, számos érdekes gyakorlattal fűszerezve.

Dr. Illés Györgyi 1990-ben végezett színművészként a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd 20 évig a budapesti Katona József Színház tagjaként lépett fel számtalan sikerdarabban. Színpadi karrierje mellett művészi beszédet oktatott a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem több tanszékén. Jelenleg is több egyetem vendégtanára. 2010-ben alapította meg saját cégét, a Beszédcentrumot, ahol a színészeknek kidolgozott metódusával főként vállalatvezetőket és vezető politikusokat oktat. A személyi tréningei mellett tevékenységei közé tartoznak a csoportos beszédtechnikai és retorikai tréningek, valamint az egyéni metodikáján alapuló, kommunikációs és önismereti témákat érintő kreatív programok is.
Több sikerkönyv szerzője, a hazai beszédtechnika oktatás meghatározó alakja.