Szabó Balázs Bandája

Rendhagyó koncert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A Szabó Balázs Bandáját jól ismeri a hazai koncertre járó közönség: az egyedi zenei világú multiinstrumentalista énekes és zenekara rendszerint telt házas fellépéseken varázsolja el kivételes hangulatú műsorával a rajongókat, miközben időről időre Csöndkabátba öltöztetett estjein járja be a zene és az irodalom határvidékét is.

2018. július 1. (vasárnap) 20.00 - Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Pályafutásának következő mérföldkövének mentén is egy játékos megoldással fordítja ki a dalokat: eddig sosem hallott hangszereléssel, exkluzív felállásban készülnek az idén 80. évadát ünneplő Margitszigeti Szabadtéri Színpad koncertjére. Erre az alkalomra a sokoldalúságáról ismert Modern Art Orchestra szegődik melléjük, hogy új köntösben mutassák be a dalokat a közönségnek. A Fekete-Kovács Kornél által vezetett MAO a kezdetek óta könnyedén jár át a jazz és a klasszikus zene területein, miközben tökéletesen dolgozza át a kortárs popzenei világ dalait is. Ez az új felállás különleges pillanatokat tartogat, hiszen nem csak a régi dalokkal ismerkedhetünk meg újra ebben a formában, de a március 31-én megjelent vadonatúj Szabó Balázs Bandája lemezről, a Rajtad felejtett szavaimról is válogatnak erre a különleges nyári estére.

A Szabó Balázs Bandája tagjai:
Acsády Soma – basszusgitár
Ferencz László – dob
Harangozó Sebestyén – gitár
Ölveti Mátyás – cselló
Szabó Balázs – gitár, hegedű, ének
Közreműködik a Modern Art Orchestra

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik. Miközben gyerekkori álmát váltja valóra (hogy egyszer saját zenekara legyen), rendszeresen és hivatásszerűen él két másik szenvedélyének: a táncháznak, illetve a bábszínészetnek. A magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája eddig három lemezt jelentetett meg: a Megcsalogató és az Átjárók című dupla album után 2014-ben adták ki nagylemezüket, az Élet elvitelre címűt, amely 2015-ben "Az év alternatív albuma" kategóriában Fonogram-díjat kapott. A legújabb lemez 2018 márciusában jelent meg Rajtad felejtett szavaim címmel.

A kortárs zenei műhelyként működő Modern Art Orchestra együttest Fekete Kovács Kornél trombitaművész és hozta létre 2005-ben. Célja a big band megalapításával a kortárs klasszikus zene és a jazz határainak kitágítása és ezeknek a műfajoknak a népszerűsítése volt. A zenekar emellett központi szerepet vállal a fővárosi jazz és kortárs komolyzenei életben, hiszen az aktív jazz zenészek nagy részét foglalkoztatja. A ma már nem csak jazz-kedvelő körökben elismert MAO az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott és számtalan koncertet adtak: Budapesten rendszeresen fellépnek a Budapest Music Centerben, turnéztak Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszottak már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.