Izgalmas kísérőprogramok a Balaton Soundon

Utcaszínházak, sport, ’Mattress Madness’, „Világsztár-szignók”, Különleges szolgáltatások és innovációk …..

Utcaszínházak
A tavalyi nagy sikert követően idén is „vonulós” utcaszínházi produkciók színesítik a Balaton Sound programkínálatát. Az Astrobulles egy félig magyar, félig francia társulat, a Balaton Soundra vizuális és zenei elemekkel felturbózott, futurisztikus darabjukkal érkeznek. A Foolpool csapata különös látogatókat hoz a Soundra: senki nem tudja, honnan jöttek, de mivel mindenre kíváncsiak, a nézők pillanatok alatt a műsor résztvevőivé válhatnak. A fesztivál szinte minden pontjáról látható lesz a Balloon Chain állandóan változó kinetikus szobra, tele egymás után fűzött, világító, héliummal teli lufikkal. Idén óriási színváltós és villogó bábuk táncolják át a látogatókkal az éjszakát – vagy legalábbis egy részét. Elképesztő színkombinációk, hosszú combok és egy felejthetetlen szórakozás vár mindenkire, aki a Big Dancers csapatával tart. Az Oakleaf német gólyalábas utcaszínházi társulat tagjai pedig igazi kaméleonok: nappal trópusi állatoknak és virágoknak öltözve színesítik a fesztivál hangulatát, míg éjszaka különleges jelmezeikben vonulnak fel.
A hazai vonalat egy több társulat tagjaiból alakult, különleges vizuál poi csapat erősíti, akik látványos produkciójukkal varázsolják el a nézőket.

Sport aktívaknak:
Az idei Balaton Sound fesztiválon is sok izgalmas mozgásformával várják az aktívabb fesztiválozókat. Lesz strandröplabda, strandfoci, de a foci vb-hez kapcsolódva várnak mindenkit a Teqball asztalokon, csocsó asztalokon, illetve focibiliard asztalokon is. A szabadabb mozgásformát kedvelők tollaslabdázhatnak vagy pingpongozhatnak és akiknek nem sikerült a téli felkészülés, még az esti koncertek előtt, edzők segítségével, a Sound egyedülálló crosstraining helyszínen vehetnek részt a vezetett edzések valamelyikén.

Sport kevésbé aktívaknak: Foci vb követhető óriáskivetítőn
A Balaton Sound alatt az oroszországi futball világbajnokság aktuális mérkőzéseit is megnézhetik egy óriáskivetítőn és a VIP zónában is a fesztiválozók. Július 6-án és 7-én valamennyi negyedöntőt láthatja a Sound közönsége, többek között olyan izgalmas összecsapásokat, mint Uruguay-Franciaország vagy Brazília-Belgium.

’Mattress Madness’
A legőrültebb matracos partival is várják a látogatókat a BALATON SOUND feliratnál, a Balaton vizében szombaton 14 órától. Ez egy látványos “flashmob-szerű” víziparti, felfújható állatokkal/matracokkal/pizzaszeletekkel.

„Világsztár-szignók”
A fesztivál szervezői a tavalyi évben - hagyományteremtő szándékkal - hozták létre a kezdeményezést, melynek keretében a Soundon fellépő sztárok itt hagyják kézjegyüket Zamárdiban. A show közben egy kamerára rögzített üvegtáblán “szignálták” fellépésük emlékét, megörökítve ezzel azokat a pillanatokat is, amelyeket a világsztárok és a rajongók közösen átéltek.
A nagy sikerrel bevezetett alkotások olyan népszerűségre tettek szert, hogy a szervezők idén is folyatják a hagyományt és további aláírás-filmeket készítenek a fellépőkkel. Mindemellett egy impozáns bejárati installáción helyezik el a tavalyi év tablóját, valamint ugyanitt átélhető lesz a tavalyi élmény az itt elhelyezett kivetítőkön bemutatott felvételeken keresztül.

Különleges szolgáltatások és innovációk:
Vízitaxi
A Balaton Sound ideje alatt, gyorsjáratú vízitaxi, Balatonfüred- Zamárdi között menetrend szerint fog üzemelni. Amennyiben az utaslétszám indokolja, a menetrenden felül újabb járatok beiktathatóak.

Party Cruiser
A Balaton Sound ideje alatt élmény, buli hajóként fog üzemelni a Party Cruiser. Zamárdi indulással – naponta - 14-22 óra között vehető igénybe. A hajó ülőgarnitúrákkal, hűtőszekrénnyel, és színvonalas hangosítással van ellátva. 30 perces intervallumokban vehető igénybe, tehát akár egy, másfél, két óra időre. A hajón napozni, zenét hallgatni, táncolni, és fürödni is lehet. A Party Cruiser hajó időjárástól függően alkalmas a vízitaxi szolgáltatásra is, így közelebbi kikötőkbe ezzel a hajóval is lehet transzfer szolgáltatást nyújtani.

Környezettudatos re-pohár
Jelentős újítás, hogy a SOUNDon is csak ún. Re-poharat használnak. A fesztiválozók 450 Ft-ért vásárolhatnak olyan, egyedi tervezésű poharat, amely nem visszaváltható ugyan, de nem kell mindvégig magukkal hordaniuk, bármikor tokenre váltható a SOUND ideje alatt, majd ennek átadásával egy újat szerezhetnek be a következő vásárláskor. Ezzel minimálisra csökken idéntől a hulladéktermelés a fesztiválon.