Jeff Mills: Planets és Erwin Schrott gálakoncert

Zenei kuriózum és gálasorozat a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Jeff Mills: Planets
2018. július 13. (péntek) 20.00

Valódi zenei kuriózum és mély filozófiai mondanivalóval átszőtt látványos koncertshow valósul meg a meghatározó jelentőségű világasztár DJ, Jeff Mills tolmácsolásában a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
A nagyszabású kompozícióiról ismert innovatív lemezlovas több mint egy évtizede dolgozik szimfonikus nagyzenekarokkal, és hozza létre a klasszikus és elektronikus zene egyedi ötvözetéből születő grandiózus tablóit. Júliusban a Planets (Bolygók) című legújabb koncertjével érkezik Budapestre, ahol az Óbudai Danubia Zenekar kíséretében szólaltatja meg a Naprendszer kilenc bolygója, valamint a világűr szemlélésének önismereti hatása által inspirált science-fiction-zeneművét. Az előadás az érzelmek legszélesebb skáláján mozogva pendíti meg a végtelenség érzetének lelkiállapotait, és a két, látszólag egymástól nagyon távol álló zenei műfaj harmonikus keverése által érzékelteti a fizikális és mentális síkok összefonódását.
Sztárvendég: Jeff Mills
Közreműködik: az Óbudai Danubia Zenekar
Karmester: Christophe Mangou

Erwin Schrott gálakoncert - Operától a tangóig
2018. július 15. (vasárnap) 20.00

A nemzetközi operaszínpadok népszerű sztárjával, Erwin Schrott gálakoncertjével folytatódik a Budapesti Nyári Fesztivál egyik legnépszerűbb komolyzenei programja, a világsztár operaénekeseket felvonultató gálasorozat. A világ egyik legkedveltebb és legizgalmasabb kiállású basszbaritonja a klasszikus operairodalom szinte minden meghatározó szerepében nyújtott már emlékezetes alakítást a legnagyobb operaszínpadokon a New York-i Metropolitan Operától a Royal Opera House-on át a Milánói Scaláig.
Budapesti gálakoncertjén nemcsak az operaáriák széles skáláján mozogva mutatja be csillogó énektudását a budapesti közönségnek, hanem a vérbő tangózenék életteli birodalmába is elkalauzolja hallgatóságát a megkapó stílusú és lehengerlő megjelenésű sztárénekes. Az operavilág legvonzóbb férfisztárjaiként is számon tartott Erwin Schrott szólistaként, valamint fiatal magyar énekes tehetségek partnereként varázsolja el a női szíveket és szólaltatja meg a legszebb melódiákat, melyek egyszeri és varázslatos nyári estét ígérnek minden zenerajongó számára!
Sztárvendég: Erwin Schrott
Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara
Vezényel: Francesco Ciampa
Közreműködik: Pasztircsák Polina (szoprán)
Közreműködik: Vörös Eszter (bandoneon)