Kiss Gergő visszatér gyerekkora grundjára

Kiss Gergő számára a Budapest Urban Games (BUG) visszatérés gyerekkora grundjára.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a Klauzál téren nőtt fel, amely a világ talán legvárosiasabb sportversenyének lesz az egyik központja szeptember elsején. A nevezés hamarosan indul!

Gyakorlatilag itt éltem meg mindent először: a Klauzál térhez köt az első focizás, az első csók, az első sikerek és csalódások. Ismerem a tér minden zugát, főleg a grundét, amelyen gyerekkoromban rúgtuk a bőrt. Igazi hetedik kerületinek vallom magam - magyarázta a világklasszis pólós.
Szeptember elsején három helyszínen négyféle sportágban mérethetik meg magukat a versenyzők a város szívében. A Klauzál téren két ízig-vérig urbánus sportág, a grundfoci és a streetball meccseit tartják.

Hihetetlenül izgalmas még a Duna-átúszás, ez óriási élmény volt tavaly mindenkinek és idén is lesz rá lehetőség. Nem nagy távolság, de figyelembe kell venni, hogy ez vadvíz, a sodrás és az örvények megnehezíthetik az úszók dolgát. Ettől függetlenül egy tapasztaltabb úszónak nem okozhat gondot a táv teljesítése - mondta Kiss Gergő, aki maga is indul a BUG-on, ő a futást választotta, de ígéri, kinéz a Klauzál térre és a Duna partra is.
Támogatom ezt a kezdeményezést, mert tudom, hogy a sport milyen sokat jelent a közösségek építése szempontjából. Nagy szükség van arra, hogy hasznosítsuk a városi tereket is sportolásra, örömmel láttam például, hogy egyre több a street workoutnak, vagyis a városi testépítésnek hódoló lakó - mondta Kiss Gergő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a nevezés augusztus elsején indul a BUG hivatalos honlapján: www.budapesturbangames.hu

A Budapest Urban Games (BUG) Budapest Főváros Önkormányzata által életre hívott rendhagyó sportesemény, amelynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. Az idei évben is budapesti sportközösségek mérik össze erejüket olyan városi helyszíneken, melyeket eddig közlekedésre, vagy kikapcsolódásra használtunk, legyen az egy belvárosi utca, turisztikai látványosság vagy elhagyott telek.