Diney Costeloe: Eldobott gyerekek

Akiket száműzött a szeretet hiánya. Vajon otthonra találhatnak-e még bárhol a világon?

Ritkán találkozunk ennyire megható, közben pedig igen fordulatos történettel, mint Diney Costeloe Eldobott gyerekek című könyve.

Már az előkészítés szakaszában óriási sikernek bizonyult a kézirat a kiadóban dolgozó hölgyek körében. Az angol írónő magával ragadó regényében egy testvérpár, két kislány kalandos sorsán keresztül ismerjük meg az emberi kegyetlenség és a sors kiszámíthatatlanságának különös természetét.

1948
Rita és Rosie Stevens mindössze kilenc- és ötévesek, amikor özvegy édesanyjuk újra férjhez megy, örökre megváltoztatva ezzel a két kislány életét.
Anglia
A durva, erőszakos Jimmy Randallnek esze ágában sincs más férfi gyerekeit nevelni. Hathatós közreműködésével a lányokat végül árvaházba adja az édesanyjuk, aki nem is sejti, hogy a papírokat aláírva örökre lemond a gyerekeiről, kiszolgáltatva őket az intézetvezetők kényének-kedvének.
Ausztrália
Nem sokkal később a sors és a vezetőség szeszélye folytán egy csapat árvát áttelepítenek a gyermekotthon ausztrál testvérintézményébe. A hajón, édesanyjuk tudta és beleegyezése nélkül, ott utaznak az eldobott gyerekek, Rita és Rosie is.

Diney Costeloe tizenhét regény, számos novella, újságcikk és vers szerzője. Diney Delancey álnéven tíz romantikus regényt írt, ezt követően fordult a huszadik század és a második világháború témája, illetve a modern történelmi regények írása felé. Az Eldobott gyerekek az első magyarul megjelent könyve.
A kötet elérhető a kiadó honlapján.