2019. február 19. - kedd

Dallamra táncol a tűzijáték a Széchenyi tér felett

Kinyomtatom...
plakát

Szeptember 6-án kezdetét vette a nyolcadik Zeneszüret Fesztivál Pécsett.

A nulladik napon utcákon, tereken találkozhattak élőzenével, pénteken az ifjúsági konferenciát követően a Filharmónia és a Magyar Állami Operaház gálájára került sor.

Ahogy a Filharmónia szlogenje szól: „Közel hozzuk a zenét!”, a Zeneszüret Fesztivál alatt kimozdítják a dallamokat a zárt falak közül, és Pécs terein, utcáin népszerűsítik a klasszikus zenét. Szombaton, a Széchenyi téren Különleges Találkozásoknak lehetnek részesei. A Filharmónia Magyarország ünnepélyes évadnyitó koncertjén a világhírű szájharmonikás, Sigmund Groven, akinek zenei világa megteremtette a hangszer rangját világszerte, Szamosi Szabolcs orgonaművész, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar lép színpadra. Érdekesség, hogy partitúra szerint, az élőzene dallamára tűzijáték tánca vetül majd az égre.

Vasárnap családi nap várja a kicsiket, nagyokat ugyancsak a Széchenyi téren, rossz idő esetén a Zsolnay Negyedben az E78-as koncertteremben kerül megrendezésre a program. Reggeltől délutánig rengeteg ingyenes programmal készülnek: ringató, gyermek-, ifjúsági hangversenyek, vetélkedő, kvíz, ugrálóvár, csillámtetoválás, szélforgó, papír girland, újrahasznosított játékok készítése, gokart, arcfestős bohóc és sok más meglepetés. Délután a Desszert bérlet előadásán ZeneBonifáccal várja a gyerekeket.

A Zeneszüret Fesztivállal után a Filharmónia Magyarország különleges műsorral készül az évad további részében is. Tíz városban látják vendégül a Magyar Állami Operaház előadásait. Valamint olyan különleges produkciókra kerül sor, mint Sebestyén Márta, Kovács Róbert és Bubnó Tamás vezette Szent Efrém Férfikar Pünkösdi koncertje vagy egy családi koncert, ahol Kobayashi Ken Ichiro a lányával együtt lép színpadra.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Kétnapos fesztivál 2019. február 23-án és 24-én, az ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömbjében.

plakát

Müller Péter Sziámi AndFriends az A38 hajón, sztárvendég Ónodi Eszter, az év színésznője.