2018. november 19. - hétfő

Dallamra táncol a tűzijáték a Széchenyi tér felett

Kinyomtatom...
plakát

Szeptember 6-án kezdetét vette a nyolcadik Zeneszüret Fesztivál Pécsett.

A nulladik napon utcákon, tereken találkozhattak élőzenével, pénteken az ifjúsági konferenciát követően a Filharmónia és a Magyar Állami Operaház gálájára került sor.

Ahogy a Filharmónia szlogenje szól: „Közel hozzuk a zenét!”, a Zeneszüret Fesztivál alatt kimozdítják a dallamokat a zárt falak közül, és Pécs terein, utcáin népszerűsítik a klasszikus zenét. Szombaton, a Széchenyi téren Különleges Találkozásoknak lehetnek részesei. A Filharmónia Magyarország ünnepélyes évadnyitó koncertjén a világhírű szájharmonikás, Sigmund Groven, akinek zenei világa megteremtette a hangszer rangját világszerte, Szamosi Szabolcs orgonaművész, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar lép színpadra. Érdekesség, hogy partitúra szerint, az élőzene dallamára tűzijáték tánca vetül majd az égre.

Vasárnap családi nap várja a kicsiket, nagyokat ugyancsak a Széchenyi téren, rossz idő esetén a Zsolnay Negyedben az E78-as koncertteremben kerül megrendezésre a program. Reggeltől délutánig rengeteg ingyenes programmal készülnek: ringató, gyermek-, ifjúsági hangversenyek, vetélkedő, kvíz, ugrálóvár, csillámtetoválás, szélforgó, papír girland, újrahasznosított játékok készítése, gokart, arcfestős bohóc és sok más meglepetés. Délután a Desszert bérlet előadásán ZeneBonifáccal várja a gyerekeket.

A Zeneszüret Fesztivállal után a Filharmónia Magyarország különleges műsorral készül az évad további részében is. Tíz városban látják vendégül a Magyar Állami Operaház előadásait. Valamint olyan különleges produkciókra kerül sor, mint Sebestyén Márta, Kovács Róbert és Bubnó Tamás vezette Szent Efrém Férfikar Pünkösdi koncertje vagy egy családi koncert, ahol Kobayashi Ken Ichiro a lányával együtt lép színpadra.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.