A Freelusion magyar világsztárjai végre itthon is bemutatkoznak

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

A világhírű Freelusion idén októberben első ízben hazánkban is bemutatkozik. A Britain's Got Talent, az America's Got Talent és más versenyek korábbi díjazottjaként megismert Freelusion Dance Company most három előadás erejéig Budapesten is bemutatja új darabját, az Amar, the lighthunter-t.

A Freelusion Dance Company a világ legtapasztaltabb és legnagyobb 3 dimenziós látvány és tánctársulata, amely Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. Azóta 6 kontinensen és több, mint 50 országban bűvölte el közönségét semmihez nem hasonlítható előadásaival. A világ első 3D-s, a fényvetítést (videomapping) a tánccal egyesítő produkciója a Britain’s Got Talent és az America’s Got Talent-en látott sikeres szereplésein kívül együttműködött a Cirque de Monte Carlo és Tim Burton csapatával, fellépett a Fake Off versenyén, számos las vegasi szuperprodukcióban, több neves versenyt is nyert, és a dubaji Burj Kalifa épületének ünnepi fényjátéka is a nevéhez fűződik. Előadásaik magával ragadó légköréről 20 vizuális művész és specialista gondoskodik, akik több, mint 20 éves tapasztalattal hozzák létre lélegzetelállító trükkjeiket. A Freelusion Dance Company az ámulat és az érzelmek sajátos dinamikájával, a tánccal összefonódó fényjátékkal együttesen teszi előadását egy jövőbe mutató, virtuális, mégis teljes mértékben élő és átélhető művészeti élménnyé.

A Freelusion legújabb, külföldön teltházakkal futó előadása, az Amar, the lighthunter egy 75 perces Broadway-stílusú darab a képzelet és a valóság folyamatos átmenetével. Budapesten három alkalommal lépnek fel az Erkel Színházban, október 12-én és 13-án.
America’s Got Talent ízelítők: 1. 2

A Freelusion és a Freelusion Dance Company
A Freelusion egy világszerte ismert és elismert, budapesti központtal, és hongkongi és los angeles-i irodákkal rendelkező, 6 nemzetközi épületvetítési díjat és az America’s Got Talent legjobb tánctársulatának járó díjat elnyerő, video mapping szolgáltatásokra szakosodott vállalat, amely különleges egyedi produkciókat állít elő. A Freelusion Video Mapping Studio üzletág az épület- és autóvetítések egyik meghatározó szereplője immár az egész világon. A Freelusion Dance Company a Freelusion tánc show-val kombinált video mapping társulata. Hong Kongtól Dubajig, Tokiótól Moszkváig, amely egyedi koreográfiával, változó létszámú tánccsoporttal szerepel exkluzív rendezvényeken. A csapat fellépett a Britain’s Got Talent és az America’s Got Talent műsorok korábbi szériáiban is, illetve számos televíziós produkció vendégművészeként.

Amar, the lighthunter
A Freelusion új fejezetet nyit a szórakoztatásban új darabjával. Amar egy kedves, kissé ügyetlen fiú, aki egy cirkuszban dolgozik. Minden nap újra és újra, fáradhatatlanul próbálja lenyűgözni a cirkusz igazgatóját és primadonnáját, azonban ez mindig kudarcba fullad. Egy nap azonban váratlan dolog történik. Amar a színfalak mögött beleesik egy dobozba. Ezt követően egy különleges, meseszerű világ tárul a szemünk elé. Észreveszi, hogy egy csillogó fény van a mellkasán, majd nem sokkal ezután veszélyes alakok kezdik üldözni. Egy fejvadász foglyul ejti, és azt tervezi, hogy Morus, a Sötétség Császára elé viszi. Azonban az ellenállás egy kis csapata megjövendölte a Fényhozó eljövetelét, megmentik Amart a fejvadásztól, és felkészítik a sötétség elleni harcra. Amar varázslatos és izgalmas kalandjai a szemünk előtt kelnek életre, ahogy a Freelusion fantasztikus társulata lenyűgözi nézőit egyedülálló képi világával.