Színészeinek művészi fotóival reklámozza új bemutatóit a Nemzeti Színház

Fókuszban a színész: színművészeit, és általuk idei bemutatóit hirdeti október 1-jétől a Nemzeti Színház.

Köztéri plakátokon, online és a print hirdetési felületeken egységes arculatú, művészi anyagokkal jelentkezik a Nemzeti. A kampánnyal színművészeit és premierjeit egyszerre népszerűsíti a teátrum.

Októberben Ács Eszter, Csurka László, Berettyán Sándor és Fehér Tibor (mindannyian Az ember tragédiájának szereplői), valamint Szűcs Nelli, Katona Kinga, Rácz József és Tóth László (mindannyian az Álomgyár (Dreamworks) című produkcióban játszanak) portréfotóival találkozhatnak az utcán, a villamosmegállókban, az újságokban és az interneten.

Az Álomgyár (Dreamworks) című előadás – Ivan Viripajev darabját az orosz sztárrendező Viktor Rizsakov viszi színpadra - bemutatója október 3-án lesz. Az ember tragédiája, Vidnyánszky Attila rendezése pedig október 19-én debütál. Ezekre az előadásokra természetesen már kaphatóak jegyek, bár – szerencsére - nagyon szűkös a választék.

A színház terve az volt, hogy a friss, izgalmas stílusban készült plakátok, melyekhez a fotókat Rózsa Erika fotóművész készítette, látványukkal vonzóvá tegyék előadásainkat. A színészek ruhája, kellékei, a fotók hangulata természetesen pontosan illeszkedik az előadásokhoz. Egy-egy fotó elkészítéséhez - a sminkeléssel, fodrászattal, öltöztetéssel, világítással együtt - átlagosan három órára volt szükség, az utómunkálatok újabb órákat vettek igénybe: az igazán igényes plakátkészítés ma már legalább ennyi időt igényel.

A plakátfotózáshoz a Nemzeti Színház társulatának mind a 35 színésze modellt állt, és a következő hónapokban mindannyiuk arcával és rajtuk keresztül az új bemutatók címeivel is találkozhatnak majd a közterületen és az egyéb felületeken.
Az elkészült plakátokat a Nemzeti Színház honlapjáról tölthetik le a nézők, és háttérképként is használhatják azokat, valamint a közönségtalálkozókon dedikálják őket művészeink. A fotózás műhelytitkairól videóklip készült, melyet itt tekinthettek meg!