2019. január 16. - szerda

Melissa Albert: Hazel Wood. Mogyoróliget (Alexandra Kiadó)

Kinyomtatom...
borító

Melissa Albert első regénye, a könyv filmesítési jogát a Columbia Pictures vásárolta meg.

Vannak mesék, amelyeknek nem jó a végük.
Vannak helyek, amelyek egyetlen térképen sem szerepelnek.
Lépj be a titokzatos kapun, és készülj fel a legsötétebb történetre…

A tizenhét éves Alice élete javát édesanyjával együtt az úton tölti, mindig épp csak egy lépéssel a nyomukban loholó rejtélyes balszerencse előtt. Ám amikor Alice nagyanyja, egy éjsötét tündérmesékből álló kultikus könyv visszavonultan élő írónője egyedül hal meg Mogyoróliget nevű birtokán, Alice megtudja, milyen rosszra is fordulhat valójában a sorsa. Az édesanyját elrabolják – egy olyan alak karmai közé kerül, aki állítása szerint a Végvidékről, abból a kegyetlen, természetfeletti világból származik, ahol a nagyanyja történetei játszódnak.
Ha vissza szeretné kapni az édesanyját, Alice-nek először el kell jutnia a Mogyoróligetbe, majd abba a világba, ahonnan a nagyanyja történetei erednek – és ahol talán azt is megtudhatja, hol siklott félre az ő saját története.

New York Times bestseller
Amazon Best Book of the Year So Far
Publishers Weekly Flying Start

„A Hazel Wood különösen kezdődik, és ahogy haladunk előre a cselekményben, csak még különösebbé válik, méghozzá a szó legnemesebb értelmében. Albert mesterien dolgozza össze a fantasy és a realizmus műfaji sajátosságait – és ahol a két világ határa összeér, ott bármi megtörténhet: a mesék és a mindennapok egymásba olvadnak, a varázslat igaznak, az általunk ismert univerzum pedig hamisnak tűnhet. Lenyűgöző bemutatkozás egy ígéretes szerzőtől!” (The New York Times)
Melissa Albert a Barnes&Noble Teen Blog alapító szerkesztője, és a BN.com vezető szerkesztője.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Bemutató a Spirit Színházban január 17-én, Szitás Barbara rendezésében.

plakát

Koreeda Hirokazu Arany Pálmával díjazott alkotása, amely itthon már a Cinefesten is bemutatkozott.

jelenet

Január 8-án mutatják be Az utolsó tűzijáték című előadást a Bethlen Téri Színházban, Földes Eszter és Udvaros Dorottya főszereplésével.