2018. november 17. - szombat

Ránki Dezső zongoraestje

Kinyomtatom...
Ránki Dezső

A Zongora-sorozat őszi évadát Ránki Dezső zongoraestjével kezdi október 30-án az MVM Koncertek a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A kétszeres Kossuth-díjas művész három merőben más karakterű zeneszerző műveit interpretálja. Az est Haydn zongoraszonátájával kezdődik, amely a klasszicista billentyűs muzsika széles tárházát tárja a közönség elé. Ezután Debussy Images sorozatát hallhatja a közönség, amely az impresszionista hatások és reflexiók jegyeit viseli magában. A koncert második részében a Schuberti életmű egyik csúcsalkotása, a híres B-dúr szonáta csendül fel, ami mind zenei mondanivalójában, mind terjedelmében hatalmas kihívás elé állítja az előadót.

A kiváló zongoraművészt a Zeneakadémia Nagytermében november 15-én újra hallhatja a közönség, ahol a Debussy halálának 100. évfordulójára rendezett koncerten Klukon Edit zongoraművésszel, valamint Vigh Andrea hárfaművésszel adnak emlékhangversenyt további jelentős művészek társaságában.

2018. október 30. (kedd), 19.30 óra – Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Ránki Dezső zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”
Haydn: Asz-dúr szonáta, Hob. XVI:46,
Debussy: Images / Képek – Fények a vízen, Hódolat Rameau-nak, Mozgás, Harangszó a lombokon át,
És a Hold leszáll az egykori szentélyre, Aranyhalak
Schubert: B-dúr szonáta, D 960
A koncert társrendezője a Jakobi Koncert Kft.
Jegyvásárlás a Müpa és a Zeneakadémia jegypénztáraiban, a www.azongora.hu vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 1 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.