16. MittelCinemaFest Közép-Európai Olasz Filmfesztivál 2018. november 6-16.

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

A filmszemle keretében november 6 és 16 között a legújabb olasz kortárs filmek érkeznek Budapestre a Puskin és Tabán mozik vásznaira. A magyarországi MittelCinemaFest a budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce Cinecittà szervezésében, a Budapest Film Zrt., a Puskin és Tabán Mozi együttműködésével, valamint a Cinenuovo, a Cirko Film, az ADS Service és a Mozinet Kft. forgalmazóknak köszönhetően valósult meg.

A fesztivál előadásaira jegyek már kaphatók a Puskin moziban és online!

„Nagy megelégedéssel rögtön el is árulhatjuk: a XVI. MittelCinemaFest, vagyis a Közép-európai Olasz Filmfesztivál programja rendkívül gazdag és vonzó, a kiválasztott filmek mindegyike kiváló, eredeti látásmóddal rendelkező rendező alkotása, amelyek az emberi lét legkülönfélébb rétegeit mutatják be a legnyersebb realizmus fényében, vagy a költői absztrakció lencséjén át, minden lehetséges közbülső árnyalaton keresztül. Ahogy megszokhattuk, néhány rendező és színész jelen lesz a vetítéseken, hogy találkozhasson a közönséggel: ezek a kivételes, nagyon várt alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy a vászon mögé pillantva jobban megismerhessük az olasz filmművészet világát. A filmek döntő többsége az Olasz Film népszerűsítéséért felelős Istituto Luce Cinecittà javaslata alapján került a programba és az Olasz Kultúrintézettel való együttműködésének köszönhetjük a vendégek jelenlétét, akik a közönséggel párbeszédet folytatva valóban különlegessé teszik a rendezvényt. A Fesztivál, amely 16 évvel ezelőtt Budapesten jött létre (a budapesti vetítések helyszínei: a Puskin és a Tabán mozi) a tavalyi évhez hasonlóan Szegedre, majd idén első alkalommal Debrecenbe is ellátogat, magyarországi állomásai után pedig Pozsonyba és Prágába érkezik. A hazai egyetemek olasz tanszékei és a vetítéseknek helyt adó filmszínházak közötti együttműködésnek köszönhetően az évről évre nagyobb közönségsikert arató MittelCinemaFest egyre népszerűbbé válik Magyarországon. Sőt, a magyar forgalmazókkal
(ADS Service, Cinenuovo, Cirko Film, Mozinet) kialakult szoros kapcsolatunk lehetővé teszi, hogy a Fesztivál ne csupán az olasz filmművészet legújabb alkotásainak a szemléje, hanem a magyar filmpiacot célzó egyfajta ugródeszka is legyen: nagy örömmel tölt el a gondolat, hogy amikor a Fesztivál fényei kialszanak, a bemutatott filmek élete folytatódik a magyar mozik vásznán. Öszszességében a vetítések egyfajta kaleidoszkópot, olasz kaleidoszkópot alkotnak, ahol a valóság és a képzelet, a történet és az elbeszélés, a hétköznapiság és a rendkívüliség, minden árnyalatukkal, a néző számára egyedülálló élményt nyújtanak. Ezt az élményt veletek együtt szeretnénk átélni, várunk titeket a Fesztiválra!”
Gian Luca Borghese a Budapesti Olasz Kultúrintézet megbízott igazgatója

Program:
Puskin mozi
november 6. 19.30 - Silvio és a többiek
november 7. 19.30 - A remény útvesztői
november 8. 19.30 - Dogman
november 9. 19.30 - Én vagyok a Vihar
november 10. 17.00 - A vendég - Vendég: Duccio Chiarini
         19.30 - A férfi aki megvette a Holdat - Vendég: Paolo Zucca, Jacopo Cullin
november 11. 17.00 - A tatu jóslata - Vendég: Emanuele Scaringi
          19.30 - Lucia látomásai
november 12. 19.30 - A Samouni család útja
november 13. 19.30 - Capri Revolution
november 14. 19.30 - Off-line
november 15. 19.30 - Peremélet
november 16. 19.30 - Fiatalok és gyönyörűek leszünk
Tabán Mozi
november 9. 18.00 - A remény útvesztői
november 10. 16.00 - A tatu jóslata
november 11. 16.00 - Fiatalok és gyönyörűek leszünk