2019. február 19. - kedd

Nyitott könyv – nyílt nap az Országos Széchényi Könyvtárban

Kinyomtatom...
(a könyvtárban)

Az illuminátorok nyomába eredne, vagy inkább a kódexek titkait fedné fel?

Páratlan corvina gyűjteménnyel ünnepli alapításának 216. évfordulóját az Országos Széchényi Könyvtár. A nemzeti könyvtár nyílt napján, november 24-én mindent megtudhat Mátyás király világhírű könyvtáráról. Sőt, egy kis időre a budai műhely alkotója lehet és kódexrestaurátoraink segítségével a kézműves könyvkötést is kipróbálhatja.

A nemzeti könyvtár történetében még nem volt példa arra, hogy egyszerre 65 corvina legyen látható Mátyás király könyvtárából. Az Országos Széchényi Könyvtár alapításának évfordulóján exkluzív tárlatvezetéseken keresztül ismerheti meg többek között a New Yorkból, Párizsból, vagy a Vatikánból érkezett kódexek történetét.

Ám nem csak a felnőttekre gondolunk, a Ramazuri Bábszínház Itt a király hol a király? - avagy Mátyás, az álruhás igazság című mesejátékán keresztül a legkisebbek is az udvari életbe csöppenhetnek, Lóri bácsi meseműhelyében pedig a királyról szóló további izgalmas kalandokat ismerhetnek meg, miközben a Csíki Család Kézműves Műhelyével alkothatnak. 

A gyerekeket célozza meg a Miniátort Budára! című rajzpályázatunk is,  ahol azt a legrátermettebb ifjú miniátort keressük, aki megfesti az uralkodó legkirályibb cselekedeteit.

2018. november 24. 9.30-20.00
Országos Széchényi Könyvtár
1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.
Budavári Palota "F" épület
(Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Zenés mesejáték – ősbemutató február 18-án a Békéscsabai Jókai Színházban.

plakát

Ünnepi koncert a 93 éves Kurtág György köszöntésére február 17-én.

plakát

Sopronba érkezik a Black Eyed Peas, a Cypress Hill és a Papa Roach.